Bodrumområdet

Halvøen Bodrum er domineret af frodige områder, hvor der dyrkes grøntsager og eksotiske frugter. Vandet ud for halvøen er azurblåt og det skyller ind over smukke strande. Flere forskellige civilisationer har sat deres præg på halvøen og Bodrum har klart et historisk anstrøg man ikke kan undgå at nyde. Tidligere blev provinsen her kaldt Halicarnassus af Caria og blandt seværdighederne her er Mausolus Mausoleum og mange kirker og slotte hvoraf syv tilhører en ridderorden. Over alt er der små hyggelige byer og en velfungerende minibusrute gør det let at komme rundt mellem dem.

Bodrum er en smuk og kontrastfuld halvø

Her veksler det mellem historiske byer og pladser, kunstneriske kvarterer og dagens moderne jetset-liv. I flere rejseguider beskrives denne halvø som Tyrkiets Riviera.

Hele den tyrkiske kyst langs det Ægæiskhav er domineret af et frodigt landbrugsområde, hvor der dyrkes alt fra grønsager til eksotiske frugter. Azurblåt vand skyller ind over flotte strande og bag det smukke landskab stiger højdedragene op, iklædt maleriske pinjetræer.

Bodrum har et historisk sus over sig, og flere civilisationer har sat sine spor her gennem de sidste tusinder af år. Før i tiden blev provinsen Bodrum kaldt Halicarnassus af Caria og byen har et utal af historiske steder man kan besøge. Heriblandt er et af verdens syv vindundere, Mausolus Mausoleum, 7 af kirkerne og slottene her tilhører ridderne af St. John-ordenen.

Halvøen har i dag et stort antal små byer, som ligger tæt langs kysten. En offentlig minbusrute kører i hele området og den gør det let at komme fra sted til sted. Desuden er der båd- og færgetrafik ud til en af de mange småøer, og den er meget velfungerende. Blandt andet kan du komme på bådtur over til den græske ø Kos, som ligger tæt ved Bodrumhalvøen.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Bodrum ★★★ 7n 2.807,-
Gümbet ★★★★ 7n 3.509,-
Torba ★★★★ 7n 3.609,-
Bitez ★★★ 7n 3.851,-
Turgutreis ★★★★★ 7n 5.495,-
Gündoğan ★★★★★ 7n 6.676,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Bodrum-området
kalender DagDag NatNat BadBad