Korfu

Korfu er en smuk grøn ø. På vestsiden af øen er er strandene "bløde", og vandet er krystalklart. Korfus frodighed er et resultat af regelmæssige regnbyger, der forsvinder ligeså hurtigt som de kommer. Landskabet er varieret med bjergtoppe, frugtbart landbrug, olivenlunde og pinjeskove. Korfu by er fyldt med herlig middelhavscharme; her blandes stil og historie, ønsker man samtidig en by med shoppemuligheder og gang i nattelivet passer Korfu by perfekt. Overalt på øen, og især i byen Korfu, kan man finde historiske levn fra alle tidsaldre, og den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Korfu er en vidunderlig frodig ø med bløde strande og krystalklart vand.

Det siges, at kært barn har mange navne, og det passer om noget på øen Korfu, der både kaldes “den grønne smaragd” og “Middelhavets perle”. Navnet Korfu stammer fra en myte om hvordan havguden Poseidon flyttede nymfen Corkyra til øen.

Øen ligger i det Ioniske Hav med den sydlige ende mod Middelhavet, mens øens nordside vender ind mod Adriaterhavet. Korfus frodighed er et resultat af regelmæssige regnbyger, der forsvinder ligeså hurtigt som de kommer. Landskabet er varieret med bjergtoppe, frugtbart landbrug, olivenlunde og pinjeskove.

Korfu er naturligt delt i tre distrikter af to store bjergkæder. Hele øens vestlige side er en langstrakt sandstrand. Men også mod nord, øst og syd på øen findes der smukke sandstrande.

På Korfu, der er mange forskellige aktiviteter at vælge i mellem, fra forskellige vandaktiviteter, golf og vandreture til cykling. Korfu by har en skøn middelhavs-charme, hvor stil og historie blandes med den moderne verden. Ønsker man udover skønne naturomgivelser også et sprudlende natteliv og fede shopping muligheder, så er kulørte Korfu perfekt.

Øen har været et turistmål siden middelalderen og er det fortsat i dag. I middelalderen var det de europæiske kongehuse og adelen, der havde øen som deres ferie paradis. Korfu er endda blevet beskrevet i litteraturen, blandt andet udspiller handlingen i Shakespears “Stormen” sig på Korfu.

Op gennem historien er Korfu blevet erobret og regeret af forskellige nationer. Først i 1864 blev øen forenet med resten af de Ioniske Øer og det moderne Grækenland. Overalt på øen, og især i byen Korfu, kan man finde historiske levn fra alle tidsaldre, og den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Corfu
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 14°C 5°C 16°C
Feb 14°C 6°C 16°C
Mar 16°C 7°C 16°C
Apr 19°C 10°C 17°C
Maj 24°C 13°C 20°C
Jun 28°C 17°C 24°C
Jul 31°C 19°C 26°C
Aug 31°C 19°C 26°C
Sep 28°C 17°C 26°C
Okt 23°C 14°C 23°C
Nov 18°C 10°C 20°C
Dec 15°C 7°C 18°C
Prognose for Corfu