Costa de la Luz

Costa de la Luzs kyst består af små og store strande, både bynære familiestrande og små uberørte strande. Her på kysten ligger mange af Andalusiens aller bedste strande og landskabet er fantastiske med en vekslen mellem klitter og pinjeskov. Her er masser af kultur at opleve og man kan både opleve pilgrimsrejsende, et hestevæddeløb og et karneval. Hertil kommer at regionen har en strålende madkultur som blandt andet byder på iberisk skinke, fritteret fisk, skønne skaldyrsretter og god vin.

”Lysets kyst”, eller Costa de la Luz, strækker sig i en bue fra Gibraltar til Portugal

Hele kyststrækningen Costa de la Luz består af sammenhængende strande, men er mere frodig og mindre udbygget end Costa del Sol i øst og Algarve i vest.

Det siges at dette spanske landskab har mere end 3000 soltimer i året. Den sydlige del af kysten er et eldorado for dem der kan lide at surfe. I dette område finder man også Donana nationalpark, som står på verdensarvslisten. Her finder lever både den spanske keiserørn og den iberiske gaupa, som begge er truede dyrearter.

I området rundt om Cadiz ligger flotte bynære familistrande og uberørte små strandperler. Hele kystlinjen på 120 kilometer har mange af Andalusiens bedste og mest særegne landskaber med klitter og pinjeskov helt ned til strandkanten.

Kulturlivet i området har meget at byde på. Blandt andet kan man opleve pilgrimsrejsende i El Rocio i maj-juni, hestevæddeløbet på stranden i Sanlucar de Barrameda i august og ikke mindst karneval i Cadiz i februar. Hele den andalusiske region er verdenskendt for sin madkultur som blandt andet inkluderer den iberiske skinke, fritteret fisk, skaldyr og vin.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Jerez de la Frontera ★★★★★ 7n 2.823,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Costa de la Luz
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 16°C 5°C 17°C
februar 18°C 7°C 16°C
marts 20°C 8°C 16°C
april 22°C 9°C 18°C
maj 25°C 12°C 19°C
juni 29°C 15°C 22°C
juli 33°C 18°C 23°C
august 33°C 18°C 24°C
september 30°C 17°C 23°C
oktober 25°C 13°C 21°C
november 20°C 9°C 20°C
december 17°C 7°C 18°C
Prognose for Costa de la Luz