Det Døde Hav

Det Døde Hav er 76 km langt og 16 km bredt og ligger i dag over 400 meter under havets overflade. Dette er er det laveste punktet på tørt land på noget sted på kloden.

Det Døde Hav i Jordan

Det Døde Hav er 76 kilometer langt og 16 kilometer bredt og ligger i dag over 400 meter under havets overflade. Dette er er det laveste punkt på tørt land nogle steder på kloden. Hertil rejser mange med hudlidelser som psoriasis, men også med kroniske sygdomme som reumatisme og lungeproblemer. Fordampningen fra havet giver luften et højt indhold af helsebringende mineraler. Dette og stofferne, som selve Det Døde Hav indeholder har gjort at dette området er blevet et centrum for helsecentre, forskningsinstitutter og spa-bade.

Badetemperaturen varierer mellem 19 grader i februar til 31 grader i august. Det Døde Hav er dødt i den forstand at ingen fisker eller makrobiotiske vandorganismer kan overleve i havet. Det eneste som kan overleve her er bakterier og svampe. Saltindholdet i Det Døde Hav er over 10 ganger så højt som i andre have.

For dem som vil opleve andet end spa-behandlinger og bade i Det Døde Hav findes der flere seværdigheder og udflugter i området. Omkring en time herfra med bil ligger Amman, som er Jordans hovedstad.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Det Døde Hav
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 12°C 4°C
februar 13°C 5°C
marts 16°C 6°C
april 21°C 10°C
maj 25°C 12°C
juni 28°C 15°C
juli 29°C 17°C
august 29°C 17°C
september 28°C 16°C
oktober 25°C 14°C
november 19°C 10°C
december 14°C 6°C
Prognose for Det Døde Hav