Fuerteventura

Fuerteventura er en af de Kanariske Øer, og en af danskernes mest populære destinationer om vinteren. Øen er lidt mindre besøgt end f.eks Gran Canaria, og her er generelt mere plads og længere mellem liggestolene.  Mange tager til Fuerteventura for at holde aktiv ferie - her ligger mange hoteller med fine forhold for at cykle, løbe, svømme eller dyrke andre former for sport.

Fuerteventura bliver ofte kaldt for solens og vindens ø. Solen er der mere eller mindre året rundt, og ofte blæser en frisk brise fra havet. Da øen ligger ikke langt fra Afrika og Sahara, blæser der ofte støv og sand ind over øen, og dette kan give en svag brunlig/rød farve i luften. Det giver nogle fantastiske solnedgange! Det krystalklare vand indbyder til at snorkle eller dykke, og den behagelige vind giver fine muligheder for kitesurfing og windsurfing, og specielt på øens østlige side er forholdene gode.

Øen er flad, og det er nemt at komme rundt med bil. Du vil ikke komme forbi specielt mange kæmpe byer eller shoppingcentre, på trods af at øen er nogenlunde tre gange så stor som Bornholm, og på trods af at her lever lidt over 105.000 mennesker. Tempoet er afslappet, og mange seniorer fra Skandinavien, Tyskland og Holland har købt huse og ferielejligheder på Fuerteventura.

Fuerteventura her over 150 strande, nogle af dem gigantiske.  Ved Corralejo i nord ligger nogle virkelig gode strande, test f.eks den som ligger ved Parque Natural de Corralejo med det fineste hvide sand.  I syd ved Costa Calma – den rolige kyst – ligger også mange fine strande.  Strandene ved Caleta de Fuste er gode for børnefamilier, da det her er lavvandet, men det er området ved Jandia du skal vælge, hvis du vil dyrke vindsurfing eller kitesurfing.

Bjerge er der ikke så mange af på Fuerteventura, men du kan bestige Pico de la Zarza, som ligger i nærheden af Jandia, 807 meter over havet.

Hvem vil kunne lide Fuerteventura?

Hvis du vil have sol og strand i løbet af den kolde danske vinter, men uden at flyve alt for langt, er øen et godt valg. Der sker ikke de store ting på Fuerteventura, så hvis du er til gang i den og fest, skal du nok hellere vælge en anden kanarisk ø. Dem, der vil være aktive på ferien har gode muligheder her, og det samme gør sig faktisk gældende for dem, der helst slapper af med en bog i liggestolen.

Hvornår skal man rejse til Fuerteventura?

I løbet af vinteren kan du regne med temperaturer op mod de 22-23 grader, og om sommeren op mod de 30.  September, oktober, mars og april er gode bud på måneder, hvor vejret er godt, og priserne lave.  Det regner en del om vinteren, mest i december.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Punta Marina Apartments ★★★ 7n 3.737,-
Casa Alberto Apartments ★★★ 7n 4.257,-
Club Bungalows Esmeralda Maris ★★★★ 7n 4.445,-
H10 Ocean Dreams Hotel ★★★★ 7n 5.473,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Fuerteventura
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 20°C 14°C 20°C
februar 21°C 14°C 19°C
marts 22°C 15°C 19°C
april 22°C 15°C 19°C
maj 24°C 16°C 20°C
juni 25°C 18°C 21°C
juli 27°C 20°C 22°C
august 27°C 21°C 22°C
september 27°C 20°C 23°C
oktober 25°C 19°C 23°C
november 24°C 17°C 22°C
december 21°C 15°C 20°C
Prognose for Fuerteventura