Kefalonia

Kefalonia er den største ø i Det Ioniske Hav ud for Grækenlands vestkyst. Hvis man skulle beskrive Kefalonia i en sætning, kunne den lyde "Kefalonia er en fredfyldt og frodig ø med fantastiske strande, små fiskerlandsbyer og gode vine". Her kan du f.eks bade ved en af Grækenlands bedste og smukkeste strande - Myrtos Beach.

Du rejser til Kefalonia for at at nyde den smukke natur, den afslappede atmosfære og for at spise godt – men her finder du ikke et vildt natteliv og kæmpestore resorthoteller, og antallet af «must-sees» er befriende lavt.

På Kefalonia finder du masser af gode strande, hvor de fineste ligger på den halvø som hedder Lassi. Men der er også gode strande ved f.eks Skala, Poros, Svoronata og Sami.  For naturelskere kan det nævnes at Kefalonia har en type grantræer som kun vokser her, i bjergene lever vilde ponyer og lige ud for kysten svømmer skildpadder i det turkise vand.

Hovedstaden på Kefalonia hedder Argostoli – her kan du blandt andet besæge det arkæologiske museum, og ca. et kvarters kørsel herfra ligger slottet Agios Georgios fra 1500-tallet. En oplagt udflugt, når du trænger til en pause fra stranden. En anden udflugt er at tage til den underjordiske sø Melissani, eller til kystbyen Fiskardo, som er lidt af Kefalonias Cannes eller Portofino for at spise noget godt nede ved havnen.

Hvis du var vild med filmen «Kaptajn Corellis Mandolin» skal du tage til Sami. Dele af filmen blev indspillet her.

 

 

 

Hvem vil kunne lide Kefalonia?

Du skal tage til Kefalonia for at nyde naturen, stemningen, den gode mad og de gode strande. Tempoet er ikke højt. Unge voksne skal ikke vælge Kefalonia, så keder man sig måske lidt. Men både børnefamilier, par og seniorer  kan med fordel rejse hertil for opleve en af Grækenlands smukkeste øer.

Hvornår skal man rejse til Kefalonia?

Fra december og frem til april er der oftest ikke mere end 15 grader, og det regner omkring halvdelen af tiden.  I maj og juni stiger temperaturen op til de 25 grader, og sommeren er varm og tør med i princip ingen regn.  Vejret i september og oktober er nogenlunde der samme som i maj, men med den fordel, at vandet er varmet op - et godt tidspunkt at rejse til Kefalonia.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Kefalonia
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 12°C 6°C
Feb. 13°C 6°C
Mar. 15°C 7°C
Apr. 19°C 10°C
Maj 23°C 13°C
Jun. 28°C 17°C
Jul. 31°C 19°C
Aug. 31°C 20°C
Sep. 27°C 17°C
Okt. 23°C 14°C
Nov. 18°C 11°C
Dec. 14°C 8°C