Samos

Samos er en relativ stor ø med mange grønne områder og mange hyggelige byer. De fleste strande på Samos er kombineret af sand og sten. Det tyrkiske fastland ligger kun 1,6 kilometer fra øen og indtil 1912 var Samos et uafhængigt fyrstedømme. På øen er alt fra små klippelandskaber og strande til plantager, skove og vinmarker. I byernes brostensgader oser der af græsk atmosfære mellem hvidkalkede huse og alle steder finder man hyggelige restauranter og tavernaer. Det er let at komme rundt på Samos; mellem de store byer går der busser. Der er også mulighed for at leje bil, cykel eller motorcykel.

Samos er en frugtbar ø med mange behagelige byer.

Her kan du opleve alt fra sol og strandliv til et rigt kulturliv og en spændende historie. Kun 1,6 kilometer adskiller Samos fra det tyrkiske fastland og øen har været et selvstændigt fyrstedømme frem til Grækenlands forening i 1912

Det er nemt at komme omkring på Samos. Mellem de store byer er der gode busforbindelser, men man kan også vælge at leje en bil, knallert eller cykel for at komme rundt.

Samos er den mest frugtbare ø i hele Grækenland og her er store områder med opdyrket land. På øen kan du besøge oliven plantager og pinjeskove. Her er også vinmarker og der produceres en del vin på øen.

Langs kysten ligger smukke strande, små klippelandskaber og bugte hvorfra man kan bade i maleriske omgivelser. De fleste strande på Samos er en kombination af sand og sten.

Alle landsbyerne på Samos er præget af skøn græsk atmosfære. I næsten alle byer finder man gamle bydele som er godt bevaret med hyggelige brostensgader, hvidkalkede huse og smedejernsbalkoner. Samos by er den største af byerne på øen og den indbyder til shopping og hyggelige stunder med god mad og drikke på en af de mange restauranter. Pythagorion er pakkerejsernes hovedby som ligger på sydkysten af øen. Særligt I højsæsonen er der gang i festerne I Pythagorion.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Samos
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 14°C 7°C 17°C
Feb. 14°C 7°C 16°C
Mar. 16°C 8°C 16°C
Apr. 20°C 11°C 17°C
Maj 24°C 15°C 20°C
Jun. 29°C 19°C 23°C
Jul. 32°C 22°C 25°C
Aug. 32°C 22°C 26°C
Sep. 28°C 19°C 24°C
Okt. 23°C 15°C 23°C
Nov. 19°C 12°C 20°C
Dec. 16°C 9°C 18°C