Bali

Bali er en stor ø i Indonesien, og også landets mest kendte turistdestination. Bali er grønt og frodigt, og med en beliggenhed tæt på Ækvator får du her varmt og stabilt klima året rundt. Det er billigt at spise, drikke og bare generelt billigt at holde ferie her. Rejsen er lidt lang, men samlet set får du meget for pengene.

Bali er en stor ø, og en af landets 34 provinser. Bali ligger kun 8 grader syd for Ækvator. Her får du frodig natur, flotte bjerge og store kontraster: vulkaner og jungle, de flotteste strande med hvidt sand og strande med sort lavasand. De mest populære ferieområder ligger på øens sydlige side. Kuta er den største og også mest hektiske, og her finder du mange forlystelser, shopping og talrige spisemuligheder. Området er populært blandt unge backpackerrejsende. Feriebyen Sanur er lidt mere rolig, og den er også populær hos de lokale. Hvis du vil have tilbagelænet luksus, skal du indstille feriesigtet på halvøen Nusa Dua, med mange fine hoteller langs de flotte strande.

Hvis du vil opleve Bali lidt udenfor se store turistområder, og øens nordlige side med blandt andet den hyggelige by Lovina en spændende udflugt. Junglebyen Ubud er også en mulighed, men du skal sætte en dag eller to af til udflugten. Ubud bliver ofte kaldt for «Balis vugge» og er også en perle af en by, som med sine grønne omgivelser, er nem at holde af.

Der er en hel del at opleve og se på Bali, men også på nærliggende øer som Lombok og Gili-øerne. Mange tager til Bali for at nyde de fine spa- og yogafaciliteter, som ofte tilbydes til yderst rimelige penge. Mange yogainstruktører fra Europa og USA uddanner sig her.

Det balinesiske køkken byder på retter med masser af smag og farve. Det er nemt, at finde god mad til lave priser på Bali. En af de mest populære og kendte retter er Babi guling, grillet svinekød med ris og lokale krydderurter. Forskellige versioner af grillet kylling i chilisovs (Ayam Pelalah) er også en populær ret. Men det hele er ikke kun kød: vegetarer og veganer har også gode muligheder for at finde lækker og vellavet mad.

Den internationale lufthavn på Bali hedder Ngurah Rai, og den ligger på den sydlige side af øen. Mange flyselskaber har afgang til Bali fra Danmark, og ofte kun med et skifte undervejs.

 

 

Hvem vil kunne lide Bali?

Man kan rejse til Bali både med sine bedste venner, med familien, alene eller for at blive gift. Øen passer groft sagt for alle, som vil have eksotisk badeferie til en god pris. Men afhængig af hvem man er, kan det være en god idé, at undersøge den by eller det område man skal rejse til - der er forskelle. Priserne er i den lave ende, og ofte kan du bo på et hotel med 5 stjerner, uden at feriebudgettet helt rammer loftet. På Bali kan du opleve strand, flot natur, du kan shoppe og spise og drikke godt, og det hele i trygge rammer.

Hvornår skal man rejse til Bali?

Balis geografiske beliggenhed betyder, at vejret er nogenlunde stabilt hele året. Den mest tørre periode er fra marts til november, og specifikt i juni og juli er vejret ofte fantastisk med meget sol og stabile temperaturer. Perioden fra december til februar byder på en del regn, men solen holder ikke op med at skinne for det. Det er meget typisk for perioden, at det kan regne om formiddagen, og at eftermiddagen igen byder på sol fra en skyfri himmel. Husk solcreme!

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort