Heraklion

Heraklion er den største by på Kreta med den største havn og lufthavn. Der bor 130.000 mennesker i byen, hvilket svarer til ca. en fjerdedel af Kretas befolkning. Er man interesseret i græsk historie eller at opleve dagligdagen i større by, så er Heraklion det ideelle valg af rejsedestination. Store dele af byens centrum er i øjeblikket bilfri, så her kan du gå rundt i fred og ro og se på byens historiske seværdigheder. Byens markedsgade hedder Agora og løber parallelt shoppinggaden "1866", begge gader er absolut et besøg værd. Skulle du have mere tid tilbage i din ferie så er det nemt at leje en bil og tage en tur syd på. Her er en tur til oldtidsbyen Knossos næsten "et must".

Heraklion er Kretas hovedstad med mange færgeforbindelse til det græske øhav.

Hovedstaden på Kreta er en travl havneby med færgeforbindelser til mange af de græske øer i Middelhavet. Fra det øjeblik du kører ind i Heraklion får du følelsen af at komme ind i storby. Her er masser af trafik, travle shoppingområder og en mangfoldighed i befolkningen du ikke finder i de små badebyer på øen. Heraklion er den største by på Kreta og det er også her du finder øens største havn og lufthavn. Der bor omkring 130.000 mennesker i byen, der har været hovedstad siden 1971.

Store dele af byens centrum er i øjeblikket bilfri, så her kan du gå rundt i fred og ro og se på byens historiske seværdigheder men særligt havnen er et godt udgangspunkt for en historisk gåtur gennem byen.

Heraklion er en travl havneby med mange færgeforbindelser til det græske øhav, til fastlandet og andre havne på Kreta. På havnen kan du nyde stemningen på en af ​​områdets restauranter eller caféer.

I den gamle del af havnen ligger slottet Koules, som blev bygget af venetianerne i 1500-tallet. Slottet blev bygget som beskyttelse mod besættere på samme måde som de tykke mure og voldgrave der omgiver byen. Navnet stammer dog fra perioden hvor tyrkerne regerede på øen. På den modsatte side af den gamle havn Ligger 25. august gade, der er opkaldt efter massakren af samme navn, der fandt sted i 1898.

Længere oppe i byen er både St.Titus Katedralen og St Marks Basilika et besøg værd, sidstnævnte er i øjeblikket også det kommunale kulturhus. Hjertet i Heraklion er Liondaria, som er det ideelle mødested til en sludder og en kop græsk kaffe, eller til en shoppingtur.

Gå ikke glip af Agora, byens markedsgade, som løber parallelt med shoppinggaden “1866”, der er opkaldt efter et kretensiske oprør. I markedsgaden skal du give dig god tid til at nyde både synet og duften af ​​frisk mad og krydderier. I sidegaderne er der talrige små spisesteder med delikatesser fra havet. I den øverst del af ​​markedsgaden ligger pladsen Kornarou, der er opkaldt efter en af ​​øens digtere. Herfra er der kort afstand til både Agios Minas Katedralen og Frihedspladsen, Plateia Eleftherias. Her kan du også finde byens arkæologiske museum, som huser arkæologiske fund fra hele Kreta. Blandt de mest værdifulde levn er de minoiske, som er rester fra ​Kretas præ-hellenske bronzealderkultur, der løb fra ca 3100 f.kr. til ca. 1450 f.kr.

Skulle du have mere tid tilbage i din ferie så er det nemt at leje en bil og tage en tur syd på. Her er en tur til oldtidsbyen Knossos næsten “et must”. Desuden er der i området ved Heraklion mange små maleriske landsbyer omgivet af et frugtbart landskab, der strækker sig opad i terrænet.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Yianna Caravel Suites ★★★ 3n 3.443,-
Olive Green Hotel ★★★★ 3n 3.591,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Iraklio
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 9°C 18°C
februar 16°C 9°C 17°C
marts 17°C 10°C 17°C
april 20°C 12°C 18°C
maj 24°C 15°C 20°C
juni 27°C 19°C 24°C
juli 29°C 22°C 26°C
august 28°C 22°C 27°C
september 26°C 19°C 26°C
oktober 23°C 16°C 24°C
november 20°C 13°C 21°C
december 17°C 11°C 19°C
Prognose for Iraklio