Amalfi

På halvøen Sorrentino ligger den lille, men kendte by, Amalfi. Man når til byen langs kystruten mellem Sorrento og Solerno, der anses for at være en af verdens smukkeste veje. At køre rundt i denne smukke del af Italien er en oplevelse, og der er mange restauranter langs vejen, som også udlejer værelser. I området er der også mange vinproducenter med vingårde, mad og vin som attraktion. Inde i Amalfi ligger en smuk katedral dramatisk skuende over tovet Piazza del Duomo, på toppen af en stejl trappe. Historien er til at tage og føle på i denne fantastiske bygning og på pladsen er det oplagt at slå sig ned på en restaurant og nyde et godt måltid mad.

Amalfi er en lille by, som ligger på en halvø vest for Salerno.

Kystvejen svinger sig mellem Sorrento og Solerno, og anses som verdens smukkste vej. På ruten passerer man flere små charmerende byer som Positano, Ravello, Praiano og Vettica Maggiore, den ene smukkere end den anden. Udsigten langs kysten er enestående, og der er et godt udvalg af restauranter, mange med luksusstandard. Hele denne kyststrækning står på UNESCOs verdensarvsliste.

Byen Amalfi ligger på en gigantisk klippe og blev grundlagt i 300-tallet under romerriget. I dag er Amalfi en populær feriedestination, hvor man kan kombinere afslappede feriedage på stranden og spadsereture gennem den smukke middelalderby, som er godt vedligeholdt.

I byens katedral, som ligger i den gamle bydel, kan man mærke historien i hver eneste sten. Katedralen ligger dramatisk og smukt øverst på af en stejl trappe. Torvet foran katedralen hedder Piazza del Duomo, her ligger mange restauranter, som indbyder til, at man nyder et lækkert måltid på kølige sommeraftner. Har man lyst til at shoppe kan man i byens trange gyder finde skønne butikker.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Ischia ★★★ 7n 2.552,-
Positano ★★★ 7n 2.680,-
Sorrento ★★★ 7n 2.723,-
Capri ★★★★ 8n 3.723,-
Amalfi ★★★★ 7n 3.724,-
Praiano ★★★ 7n 5.273,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Amalfikysten
kalender DagDag NatNat BadBad