Kastelli-Kissamos

Kastelli- Kissamos er Kretas vestligste by med ca. 3900 indbyggere. Her er en by som absolut ikke er en turistmaskine, her er økonomien nemlig baseret på vin- og olivenolieproduktion. I Kastelli Kissamos er der en ægte græsk atmosfære med hyggelig tavernaer langs byens strandpromenaden

Kastelli Kissamos byder på ægte græsk atmosfære med hyggelige tavernaer langs strandpromenaden

Navnet på byen er sat sammen med navnet på stedets provins, dette er gjort for at skille stedet fra Kastelli Pediados, som ligger syd for Heraklion. Kastelli Kissamos er ikke en turistmaskine, da byens økonomi er baseret på vin- og olivenolieproduktion sammen med andre landbrugsprodukter. Kastelli er i dag fiskerbåds- og færgehavn, men navnet stammer fra en tid hvor venetianere byggede en borg i byen.

Den lille by byder på græsk stemning og her ligger mange skønne tavernaer langs strandpromenaden. Stranden ved byen strækker sig på begge sider af selve strandpromenaden og består af en blanding af sand og små sten.

Lader du ferien gå til Kastelli-Kissamos bør du udforske vestkysten af Kreta. Her ligger de seværdige steder som perler på en snor. De arkæologiske udgravinger ved Falassarna, piratøen Gramvoussa og ruinerne af oldtidsbyen Polyrinia er et besøg værd. En tur til de kilometerlange sandstrande med krystalklart vand ved Elafonisis og Falassarna vil højet sandsynligt blive højdepunkter i ferien.

Fra Kastelli Kissamos til Chania er det ca 41 km. Vælger du at tage bussen vil turen tage omkring en time. Kastelli Kissamos er et fint udgangspunkt hvis du vil rejse med færge til fastlandet. Bilfærgen går via Syd-Peloponnès til Pireus.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Sunny Bay ★★★ 7n 3.409,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Kissamos
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
marts 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
maj 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
december 16°C 10°C 19°C
Prognose for Kissamos