Korcula

Korcula er beliggende i det sydlige Dalmatien og skal efter sigende være en af Adriaterhavets smukkeste øer. Korcula er grøn og frodig med takkede bjerge, og store dele af dem er dækket af pinjeskov. Hovedstaden hedder også Korcula, og det er en by med ældre kvarterer, gamle stenhuse og brostensbelagte gader med små caféer. Man siger, at det var her Marco Polo blev født, og det er muligt at besøge opdagerens hus i byen. Hvert år i maj afholdes også en Marco Polo Festival. På øen finder man otte små landsbyer som alle ligger i smukke omgivelser. I dag fungere øen som et centrum for kunst og kultur.

Korcula siges at være en af Adriaterhavets smukkeste øer.

Korcula er en frodig og grøn ø med vinranker, som kravler op ad øens bjergskråninger og hvor store områder er dækket af pinjeskov. Hovedstaden hedder, som øen, Korcula og byen består af hyggelige gamle stenhuse, som ligger i brostensbelagte gader, og i centrum finder man små caféer. Ifølge rygter blev Marco Polo født her, og man kan besøge den opdagelsesrejsendes barndomshjem i byen. Hvert år i maj afholdes der også på øen en Marco Polo Festival.

Korcula har en lang og spændende historie. Her findes seværdigheder, der kan dateres 6000-8000 år tilbage i tiden. Mange af øens udgravninger og seværdigheder er godt vedligeholdt og er absolut et besøg værd. Øen fungerer som et samlingspunkt for både kunst og musik i den sydlige del af Dalmatien.

Der er i alt otte små og mellemstore landsbyer på Korcula. Alle bærer præg af deres maleriske omgivelser og alle steder er atmosfæren venlig og imødekommende.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Korčula
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 10°C 5°C 15°C
februar 11°C 6°C 15°C
marts 13°C 8°C 15°C
april 17°C 11°C 16°C
maj 22°C 15°C 20°C
juni 26°C 19°C 24°C
juli 30°C 21°C 26°C
august 29°C 21°C 26°C
september 25°C 18°C 25°C
oktober 20°C 14°C 22°C
november 15°C 10°C 19°C
december 11°C 6°C 17°C
Prognose for Korčula