Krabi

Krabi ligger i den sydvestlige del af Thailand. Det er en af landets sydlige provinser, men også en by og et område, som fungerer som en vigtig indgangsvinkel til mange populære turistdestinationer og øer.

Krabi by har ca. 50.000 indbyggere. Byen er hovedstad både i provinsen og i distriktet med samme navn, og ligger omtrent 800 kilometer syd for Bangkok. Til den populære ferieby Phuket er det nemt at komme herfra med båd. I Krabi ligger en af Thailands mest travle lufthavne, hvor der ankommer fly fra hele verden.

De fleste turister bruger ikke lang tid i selve Kraby by, måske et par dage før man tager videre ud til en af øerne eller feriestederne tæt på. Men Krabi by har dog en hel del af byde på: du får en indblik i hvordan den thailandske hverdag fungerer, her er mange gode restauranter, et stort tempel, flere gode markeder og et fint lille kunstmuseum.

Vest for Krabi by ligger de populære feriesteder Ao Nang og Railey Beach. De ligger i den samme bugt og i princip er de begyndt at vokse sammen til en by. Her er fine strande hvor du kan slikke sol , men også mulighed for at dykke, snorkle, bestige stejle klipper og vandsport.

Syd for Krabi 2-3 timer med bil eller bus, ligger det populære feriested Koh Lanta. Koh Lanta er egentlig to øer – Lanta Noi og Lanta Yai. For at komme til over til en af dem skal du tage en færge (15 minutter) men du kan også hoppe på en båd fra havnen i Krabi hertil. Den vil tage dig til Saladan, Koh Lantas «hovedstad».  Syd for Saladan langs den vestlige kyst ligger mange fine strande og lidt mindre feriebyer som perler på en snor. Stemningen er generelt afslappet og venlig, her er mange restauranter og barer, men nattelivet er begrænset. Måske er det netop derfor, Koh Lanta er så populært blandt børnefamilier. Strandene er også børnevenlige her langs kysten.

Yderligere et stykke syd for Koh Lanta kan du tage på opdagelse blandt mange små øer, en del af dem næsten helt fri for egentlig turisme. Blandt disse kan nævnes Koh Ngai og Koh Mook, hvor det er god idé at have bestilt sit værelse i forvejen – her er ikke mange hoteller. I nordvestlig retning fra Krabi og halvvejs til Phuket ligger de fine Phi Phi-øer, som mange regner for Thailands måske smukkeste område.

Hvem vil kunne lide Krabi?

Krabi med de mange feriebyer og de skønne øer passer for dig, som vil have en klassisk thailandsk solferie i rolige, smukke og behagelige omgivelser. Til forskel fra Bangkok og nogle af feriestederne ved Phuket, er nattelivet dog meget begrænset, hvilket betyder, at mange af gæsterne enten er seniorer eller familier med børn, også grundet de lavvandede strande.

Hvornår skal man rejse til Krabi?

Krabi-provinsen kan besøges hele året, men de fleste danskere rejser hertil i løbet af vinteren for at nyde af sol og varme. Om vinteren er her desuden en del mere tørt end om sommeren. Forår fra marts til maj er også er godt tidspunkt at besøge Krabi. Efteråret byder på mest regn, hvilket betyder, at du her ofte vil få et godt tilbud.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Krabi
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 32°C 22°C 28°C
Feb. 33°C 22°C 29°C
Mar. 34°C 23°C 30°C
Apr. 34°C 24°C 31°C
Maj 33°C 24°C 31°C
Jun. 32°C 24°C 30°C
Jul. 32°C 24°C 30°C
Aug. 32°C 24°C 29°C
Sep. 31°C 24°C 29°C
Okt. 31°C 24°C 30°C
Nov. 31°C 23°C 30°C
Dec. 31°C 23°C 29°C
Prognose for Krabi