Kroatien

Kroatien ligger i den sydvestlige del af Europa med naboer som Slovenien, Serbien og Montenegro. Landet er mest kendt som en smuk og afslappet feriedestination, hvor man kan nyde sol, strand, gastronomi og stor gæstefrihed. Nogle af de mest kendte destinationer er  Split, Dubrovnik, Hvar, Makarska og Zadar. 

Kroatien som nation er en ung konstruktion. Frem til 1991 var man en del af Jugoslavien, og den efterfølgende konflikt var både blodig og voldsom, noget som ødelagde landets turisme. Krigen er siden længe forbi, og Kroatien er mere populært end nogensinde.

Kroatien består af 21 amter, hvor 14 af dem ligger inde i landet, hvor også hovedstaden Zagreb ligger. De fleste turister besøger et af de 7 amter, hvor de populære kystbyer ligger.

Helt oppe i nord ved grænsen til Slovenien og ikke langt fra Italien, ligger regionen Istrien med Pula som naturlig hovedstad. På halvøen finder du flere populære feriebyer som Porec og Rovinj, og ikke så langt herfra, finder du også byen Rijeka og den hyggelige ø med det for os danskere så umulige navn at sige – Krk.

Et stykke sydpå kommer du ind i Dalmatien. I den nordlige del af Dalmatien ligger Zadar, og endnu lidt længere sydpå den fantastiske by Split. Mange vælger, at starte sin rejse til Kroatien ved at flyve hertil. Kombinationen af den lille storby med den ældgamle bymidte og de flotte ferieøer Hvar, Brac, Vis og Korcula ude i skærgården er en god feriecocktail..

I Dalmatien er udvalget af feriemuligheder stort. Ved den Makarske Riviera syd for Split ligger feriebyerne på række, og lidt nord for Split ligger den flotte by Trogir.

Helt sydpå, faktisk adskilt fra Kroatien som sådan, ligger Dubrovnik. Byen er kendt for sin smukke gamle bydel, men her er også gode bademuligheder – og en skærgård. Mange vælger at sejle fra Split til Dubrovnik – en flot tur.

Kroatien kan du rejse til med charterfly fra flere danske lufthavne, men mange vælger også at selv arrangere sin rejse, så man kan se flere ting, måske tage på øhopping eller tage en udflugt ind i landet for at besøge en af Kroatien mange nationalparker.

Det er nemt, at komme rundt i Kroatien. Vejnettet er udmærket, busserne kører til tiden og der er masser af færgeforbindelser mellem de forskellige øer og feriesteder langs kysten.

Hvem vil kunne lide Kroatien?

Kroatien er for de fleste et land, man besøger om sommeren. Her er over 1800 kilometer kystlinje, et væld af store og små feriebyer, hoteller og lejlighedshoteller i alle prisklasser, mad og drikke fra superbilligt til gastronomi i de højere luftlag...de fleste danskere vil føle sig godt tilpas i Kroatien.

Hvornår skal man rejse til Kroatien?

Fra maj til september er her højsæson, og det er også her, du kan rejse hertil med charter fra Danmark. Til Split og Dubrovnik kan du flyve året rundt med rutefly, og disse byer fungerer også ganske glimrende som storbyferiedestinationer forår og efterår.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort