Split

Split ligger på den kroatiske sydkyst ud til Adriaterhavet. Split byder på en fantastisk historie og her er meget at opdage i selve byen. Men byen er også for mange et godt udgangspunkt for videre eventyr ud i den smukke skærgård, og for at opdage kysten nord og syd for byen.

Split er Kroatiens næst største by efter hovedstaden Zagreb, og byens historie er over 2000 år gammel. Mange tror at byens historie starter med at den romerske kejser Diocletian og hans flotte palads fra 200-tallet, men byen er en del ældre end som sådan.

I vore dage er Split en hyggelig havneby og en yderst populær feriedestination, specielt om sommeren hvor byen syder af liv. Det gamle palads er et must at besøge – eller rettere sagt er det ikke kun et palads men en hel bydel med pladser, torve, smalle gader og trange gyder, historiske bygninger, barer, butikker og restauranter. I denne del af byen bor der stadig over 3.000 mennesker, så det er ikke et museum men en levende by du bevæger dig i.

Havnepromenaden er også er must i Split, både om dagen og om aftenen. Det er også fra denne del af Split du kan tage en færge for at opdage en af de populære øer udenfor Split – Hvar, Korcula og Brac er de mest kendte.

Brac har en af regionens mest berømte strande, Zlatni Rat. Hvar er efterhånden en jetset-ø med hippe restauranter og et intensivt natteliv, hvor Korcula er et lidt mere roligt alternativ.  Syd for Split ligger den Makarske Riviera med mange populære feriebyer.

Både Split og de andre feriesteder i nærheden kan bestilles som charterrejse eller pakkerejse fra flere arrangører. Men du kan også overveje at kun bestille din flybillet tur/retur og måske de første par nætter i Split hjemmefra. Så tager du efterfølgende ud med en færge og videre på ø-hopping uden at have reserveret noget hjemmefra. En sjov og spontan ferieform – og næsten altid, vil der være folk nede i havnen med tilbud på overnatning som møder dig ved ankomst.

Hvem vil kunne lide Split?

Den kroatiske kyst er en efterhånden populær destination for dem der vil have sol, strand og afslapning i smukke omgivelser. Kroatien og specielt denne del af landet er blevet meget populært blandt danske rejsende, måske allermest hos den unge generation op til de fyrre. Børnefamilier kan sagtens trives her, men mange af strandene er ikke specielt børnevenlige.

Hvornår skal man rejse til Split?

Hvis du vil kunne bade, er der sæson for dette fra maj til september. Det er også i denne periode, at der arrangeres charterrejser til denne del af Kroatien. Udenfor højsæsonen kan du selv arrangere din rejse, der er forholdsvis mange afgange at vælge mellem. Efteråret er lunt, vinteren mild og foråret kommer allerede i marts.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Split
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 10°C 5°C 14°C
Feb. 11°C 6°C 14°C
Mar. 13°C 8°C 14°C
Apr. 17°C 11°C 16°C
Maj 22°C 15°C 19°C
Jun. 26°C 19°C 23°C
Jul. 30°C 21°C 25°C
Aug. 29°C 21°C 26°C
Sep. 25°C 18°C 25°C
Okt. 20°C 14°C 21°C
Nov. 15°C 10°C 19°C
Dec. 11°C 6°C 17°C
Prognose for Split