Las Palmas

Når man tænker på Gran Canaria, er det sandsynligvis først og fremmest sol og strand, man får billeder i hovedet af. Afslappede dage i en af de mange feriebyer langs sydkysten, men Gran Canaria tilbyder også fine muligheder for storbyferie. Las Palmas er noget så dejligt, som en spændende storbydestination - med fine strande tæt på og sågar inde i byen.

Las Palmas er den største by på Gran Canaria, og tillige den største by på de Kanariske Øer. Byen ligger i den nordøstlige del af øen, og her bor lidt over 400.000 mennesker. Hvis man også medregner de støt voksende forstæder og byer tæt på, ligger indbyggertallet på en halv million – så dette er på ingen måde en lille by, faktisk større end f.eks Bologna, Firenze eller Nice!

Byen har en lang historie, og den blev grundlagt sidst i 1400-tallet. I lang tid fungerede Las Palmas som de Kanariske Øers hovedstad, men i vore dage er administrationen langt mere lokal.

Selv om Las Palmas måske ikke i første omgang er kendt for sine bademuligheder, er her faktisk en ganske udmærket strand. Den hedder Playa de las Cantera og er hele tre kilometer lang. Så hvis du vil kombinere sol og strand med storbyens alle muligheder, er Las Palmas er ganske spændende alternativ. Hoteller er der masser af, og priserne ofte rimelige. Dog skal siges, at temperaturen her på nordsiden af Gran Canaria er lavere end sydpå, og det blæser ofte en del mere.

I den centrale del af Las Palmas ligger den gamle bydel Vegueta, med blandt andet Santa Ana-katedralen og mange små gyder og stræder med fine originale huse i typisk kanarisk stil. I denne del af byen ligger også Columbusmuseet og Museo Canario, hvor du kan blive klogere på øernes historie. I området finder du også en hel del god shopping.

Las Palmas kendt for sine mange forlystelser. Her er mange restauranter, tapasbarer, barer og natklubber. Til forskel fra de kendte feriesteder sydpå, kommer her ikke mange turister. Nej her fester du sammen med de lokale, og det til den lyse morgen.

Hvem vil kunne lide Las Palmas?

Las Palmas er et godt feriested for dig, som vil kunne kombinere sol og strand med storbyferie. Her er en fin strand lige midt i byen, men også storbyens alle muligheder og tilbud: shopping, kultur, historie og natteliv. Men hvis du rejser sammen med familien, er Las Palmas måske ikke det mest oplagte valg - det er jo en storby med dertil hørende trafik og larm.

Hvornår skal man rejse til Las Palmas?

Las Palmas kan besøges hele året, og der er ikke som sådan nogle kolde perioder. Naturligvis er det varmere i juli end i december, men husk at da byen ikke i traditionel forstand lever af turisme, er her heller ingen store udsving i priserne.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Las Lanzas ★★ 7n 1.845,-
La Casita de Las Palmas ★★★ 7n 2.329,-
Canteras Playa ★★ 7n 2.495,-
Bull Astoria ★★★ 7n 2.545,-
Idafe ★★★ 7n 2.545,-
Apartamentos Tinoca ★★★ 7n 2.625,-
Brisamar Canteras ★★★ 7n 2.645,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Las Palmas by
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 21°C 15°C 21°C
februar 21°C 15°C 20°C
marts 22°C 15°C 19°C
april 22°C 16°C 20°C
maj 23°C 17°C 20°C
juni 25°C 19°C 21°C
juli 26°C 20°C 22°C
august 27°C 21°C 23°C
september 27°C 21°C 24°C
oktober 26°C 20°C 24°C
november 24°C 18°C 23°C
december 22°C 16°C 21°C
Prognose for Las Palmas by