Madeira

Madeira er en blomstrende og gæstfri ø i Atlanten med en fantastisk og storslået natur og et hyggeligt aftenliv inde i byen, Funchal. Madeira er er kendt for sin gæstfrihed og sine hundredeårige traditioner. Turismen på Madeira går hånd i hånd med naturen. Klimaet på Madeira er jævnt og behageligt året rundt. Hvis man vil opleve naturen på nært hold, bør man gå langs nogle af de mange vandrestier på øen. Der er også mange udflugter at vælge imellem - alt fra sejlbane til byen Monte eller et besøg i nogle af de botaniske haver. På Madeira bader man i bassiner med havvand eller direkte i havet fra badestiger. Her er der ingen naturlige sandstrande, men der er en anlagt strand. Madeira er populært blandt golfspillere, og der er 2 fine golfbaner på øen.

Opplev Madeiras evige forår.

Madeira har også tilnavn “den grønne ø” og “blomsterøen”, begge navne beskriver ganske godt indbegrebet af øen. Her er der et storslået farvespektrum i øens blomsterpragt og på dele af øen finder du en ren urskov af laurbærtrær. På grund af urbanisering og afskovning er omfanget af urskoven reduceret, men flere områder er i dag på Unescos verdensarvsliste.

Klimaet på Madeira er subtropisk og har fået betegnelsen “evigt forår”. Øen er delt af en bjergkæde, som gør, at klimaet er meget forskelligt fra nord til syd på øen. Passatvinden fra nordøst tvinges op i højderne og koldere luftlag, som gør, at der dannes tåge og nedbør i Nord, mens sydsiden ligger beskyttet mod både vind og vejr.

Historisk er Madeira første gang registreret på et kart fra Genova i 1351. Det var altså søfarerne, som mere eller mindre tilfældigt faldt over øen på deres rejser. Madeira blev siden en provins under Portugal i 1425.

Fra at have en vellykket sukkerrørsproduktion og frugtbart jordbrug blev der omkring 1600-tallet foretaget store forandringer fordi konkurrencen fra land som Brasil og de vestindiske øer blev for stor. Da øen blev erobret af Spanien overgik øen til at dyrke vindruer i stedet.

Under Napoleonskrigene forsvarede briterne Portugal og havde flere tusind soldater udstationeret på øen fra 1807-1814. Det var efter denne epoke i historien, at velstående engelskmænd ville besøge øen og det lagde grunden for nutidens turisme. Da Portugal blev republik i 1910 blev Madeira en naturlig del af landet. Fra og med 1976, efter at Salazar-regimet i Potugal blev styrtet, har Madeira og de andre øer i øgruppen fortsat tilhørt Portugal, men har haft indenrigspolitisk haft selvstyre med egen regering og parlament.

I og med at kystlinjen er stejl og præget af klippelandskab uden naturlige strande, er dette ikke en typisk “badeferie”-destination, men hotellerne har selvfølgelig store og gode swimmingpools. Vejnettet på øen er godt med motorveje og tunnelsystemer, som forbinder nord og syd, og øen er også kendt for sine togbaner. Desuden vil du sikkert kunne lide en tur med træslæderne i hovedstaden Funchal.

Et godt tip er at tage en vandretur ud på en af de mange vandrestier som er lavet på øen. Madeira er også populært blant golfspiller og her findes to gode golfbaner.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Madeira
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 19°C 13°C 18°C
Feb 19°C 13°C 18°C
Mar 19°C 14°C 18°C
Apr 20°C 14°C 18°C
Maj 20°C 15°C 19°C
Jun 22°C 18°C 20°C
Jul 24°C 19°C 22°C
Aug 25°C 20°C 22°C
Sep 25°C 19°C 23°C
Okt 24°C 18°C 22°C
Nov 22°C 16°C 21°C
Dec 20°C 14°C 19°C