Makrigialos

Makrigialos har en af de længste og bedste strande på hele øen. Her er flere hyggelige tavernaer med egne specialiteter på menuen. Langs havnepromenaden kan man nyde en god kop kaffe eller en forfriskning. Landsbyen har ikke det vilde natteliv, men det kan du nemt få adgang til i byen Agios Nikolaos. Fra havnen kan du tage en bådtur langs kysten eller tage ud til øen Koufonissi, hvor man i oldtiden producerede et lilla farvestof som blandt andet blev brugt til udsmykningen af ​​romerske borg. Er man interesseret i kunst har flere kretensiske håndværkere deres værksteder i området. Bjergskråningerne bag landsbyen er perfekte til vandreture og byder på vidunderlige landskaber og fascinerende kløfter.

På den østlige side af Kreta ligger den lille maleriske landsby Makrigialos.

Her har man fundet rester fra forskellige bosættelser, som levede på øen omkring 1400 år før vor tidsregning. I dag bor der omkring tusind indbyggere, der hovedsageligt lever af landbrug, fiskeri og turisme.

På trods af, at turismen i byen er vokset gennem de seneste år, har man i Makrigialos valgt at bevare den traditionelle kretensiske landsbystruktur og bygget til i overensstemmelse med denne.

Et ophold i Makrigialos byder på en god ferie for både små og store, da der langs kystlinjen ligger lange flotte sandstrande, som anses for at være de bedste i området. Tager du den korte tur til nabolandsby Agios Stefanos, kan du besøge det offentlige astronomiske observatorium, Sasteria.

Er du interesseret i kunst har flere kretensiske håndværkere har deres værksteder i området som du kan besøge. Drømmer du om at kombinere ferie med dine egne kreative evner kan du også tilmelde dig kurser i akvarelmaleri, som afholdes af kunstnerne.

Fra havnen kan du tage en bådtur langs kysten eller tage ud til øen Koufonissi, hvor man i oldtiden producerede et lilla farvestof af de bløde dele af muslingeskaller. Dette farvestof var meget populær og blev blandt andet brugt til udsmykningen af ​​romerske borg.

Bjergskråningerne bag landsbyen er perfekte til vandreture og byder på vidunderlige landskaber. Her finder du blandt andet kløfter, der ikke står tilbage for den mere kendte Samariakløften, men disser er langt mere tilgængelige.

Makrigialos har flere hyggelige tavernaer med egne specialiteter på menuen. Langs havnepromenaden kan man nyde en god kop kaffe eller en forfriskning på en af ​​caféerne. Landsbyen har ikke det vilde natteliv, men det kan du nemt få adgang til i byen Agios Nikolaos, som ikke ligger langt fra Makrigialos.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Sunwing Makrigialos Beach ★★★★ 14n 2.745,-
Ocean Beach Club - Kreta ★★★★ 7n 3.845,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Makrigialos
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 10°C
februar 15°C 9°C
marts 16°C 10°C
april 20°C 13°C
maj 22°C 16°C
juni 27°C 21°C
juli 28°C 23°C
august 28°C 24°C
september 26°C 21°C
oktober 23°C 17°C
november 20°C 14°C
december 17°C 11°C
Prognose for Makrigialos