München

München har næsten 50 museer, et stort antal teatre og flere operahuse. Et af de mere farverige museer er BMW museet, der har næsten alle bilmodeller BMW nogensinde har lavet. Byen har mange grønne pladser og parker, og Englische Garten er verdensberømt, ikke mindst fordi den er større en Central Park i New York. Den verdenskendte festival Oktoberfest har sin oprindelse her i byen og det er blevet den største turistattraktion i München. Festen starter i slutningen af september og fortsætter ind i oktober måned. Derudover har München en dramatisk historie, her havde nazi-aprtiet sit første møde og der var mange nazi-tilhængere i byen, hvilket var med til at gøre, at byen blev særligt hårdt ramt under 2. Verdenskrig. Siden oplevede byen et andet drama udspille sig, da 11 israelske sportsudøvere i 1972 under den Olympiske Lege blev kidnappet og dræbt.

Oktoberfesten i München blev arrangeret for første gang i 1810

München er den tredje største byen i Tyskland med ca. 1,3 millioner indbyggere. Regner man også det omkringliggende område med stiger tallet til næsten 4 millioner. München er en velstående katolsk by med en række kulturelle tilbud. Pave Bendedikt XVI var ærkebiskop af München i tidsrummet 1977-1982.

Oktoberfesten er den største turistattraktion i München. Det er en ølfestival, som holdes i slutningen af september og fortsætter ind i oktober. Den blev arrangeret første gang i 1810 af Bayerns kongelige, og festivallen er siden blevet en årligt tilbagevendende attraktion. I dag er det verdens største folkefest og den tiltrækker omkring 6 millioner turister.

BMW har sit hjemsted her, og bilproducenten har et museum som er vældig populært. Museet har eksemplarer af næsten alle de BMW-modeller, der nogensinde er blevet produceret – En sand drøm for alle BMW-entusiaster. München har næsten 50 museer, et stort antal teatre og flere operahuse. Byen har også flere parker og Englische Garten er verdensberømt, den er faktisk større en Central Park i New York.

München har en interessant historie; Nazistpartiet holdt sit første møde her i byen, og nazismen havde mange tilhængere i her. Det har München siden måtte betale dyrt for. Byen blev nærmest jævnet med jorden under 2. Verdenskrig. Sommer-OL blev i 1972 arrangeret af München. 11 udøvere fra Israel blev taget til fange af arabiske terrorister og senere dræbt da tysk politi forsøgte at redde dem, flere gidseltagere og en tysk politimand blev også dræbt.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Creatif Hotel Elephant ★★★ 3n 1.569,-
Amba ★★★ 3n 1.639,-
Deutsches Theater Downtown ★★★ 3n 1.773,-
Ambiance Rivoli ★★★★ 3n 1.830,-
TRYP München City Center Hotel ★★★★ 3n 1.900,-
IntercityHotel München ★★★★ 2n 1.953,-
VI VADI HOTEL downtown munich ★★★ 2n 1.960,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for München
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 1°C -5°C
februar 4°C -4°C
marts 8°C 0°C
april 13°C 3°C
maj 18°C 7°C
juni 21°C 10°C
juli 23°C 12°C
august 23°C 12°C
september 19°C 9°C
oktober 14°C 4°C
november 6°C 0°C
december 2°C -4°C
Prognose for München