Paris

Paris er ikke kun Frankrigs hovedstad men også hovedstaden for så meget andet - Paris er måske også verdens hovedstad for mode, gastronomi, kultur og shopping! Her finder du barer, restauranter, museer og seværdigheder nok til at fylde mange dage med gode oplevelser.

Paris har en meget lang historie. Hvis du husker dine gamle Asterix-tegneserier, husker du nok at byen den gang hed Lutetia, og senere blev byen ødelagt mange gange af vikinger – f.eks tilbage i 845. I vore dage bor der 2 millioner mennesker i den centrale del af Paris, men samlet med alle forstæder i det område der hedder Ile de France er her over 10 millioner mennesker. Den helt centrale del af Paris er delt op i 20 forskellige arrondissement eller på dansk bydele. Det første arrondissement ligger ved Louvren og Operaen, og herefter breder de andre arrondissement sig ud nogenlunde som indmaden i en konkylie.

Mange af byens seværdigheder er verdensberømte: Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Elysées, Montmartre, Notre Dame og Louvren er bare nogle af dem. Men her er så meget mere at komme efter: koncerter i de forskellige kirker, hyggelige barer og restauranter, fantastisk shopping og et gigantisk udvalg af kunst og kultur. Lille tip: se om du ikke kan finde en lille lokal restaurant lidt væk fra de mest populære turistområder. Hvis man tilbyder «formules à prix fixe» er det dagens menu til en oftest yderst rimelig pris.

Den bedste måde at opleve Paris er på gåben, men byen er stor så mon ikke du på et tidspunkt tager en tur med metroen, som er et af Europas ældste metrosystemer med over 300 stationer – en turistattraktion i sig selv.

Nogle arrangører tilbyder pakkerejser til Paris, men du kan også selv nemt lave en rejse hertil  ved at bestille fly og hotel hver for sig. De forskellige bydele tilbyder forskellige ting – måske en god ting at huske, når du vælger hvor dit hotel skal ligge.

Hvem vil kunne lide Paris?

Paris er en gigantisk storby med alt, hvad man kan forlange af en storbyferie. Det forelskede par, det shoppingtossede venindepar, den kulturinteresserede og børnefamilien finder her alle noget at se og opdage. Men byen er også stor, og kan blive meget varmt om sommeren.

Hvornår skal man rejse til Paris?

Foråret er et klassisk tidspunkt at opleve Paris, og mange danskere rejser hertil i påskeferien eller i Kristi Himmelfartsferien. Sommeren er lang og lun, og ofte kan man nyde byen uden en varm jakke til langt frem i oktober. Juleshopping i Paris er en klassiker.

 

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Hotel Albert Premier ★★★ 2n 1.333,-
29 le Pic ★★★ 2n 1.357,-
Hotel Berne Opera ★★★ 2n 1.361,-
Des Arts Hotel ★★★ 2n 1.389,-
Hotel Mercure Paris Montmartre Sacre Coeur ★★★★ 2n 1.398,-
Aida Opera ★★★ 2n 1.446,-
Timhotel Montmartre ★★★ 2n 1.457,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Paris
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 7°C 2°C
februar 8°C 3°C
marts 12°C 5°C
april 15°C 7°C
maj 19°C 10°C
juni 22°C 13°C
juli 24°C 16°C
august 25°C 15°C
september 21°C 12°C
oktober 16°C 9°C
november 10°C 5°C
december 8°C 4°C
Prognose for Paris