Prag

Prag er en interessant storby med en masse kultur og seværdigheder. I den gamle bydel strækker den smukke borg sig op mod himmelen. Over floden, Moldau, som løber gennem Prag, går den berømte Karlsbro mellem Staré Mesto og Malá Strana. Herfra har man en fin udsigt ud over byen.

Store dele af den centrale del af Prag byder på hyggelige brostensbelagte gader med en dejlig, lidt gammeldags atmosfære. Siden 1992 er Prags gamle bydel på UNESCOs verdensarvsliste.

I Tjekkiet brygges der meget øl, faktisk noget af verdens bedste, og her er utallige ølbarer, barer og restauranter at vælge mellem. Noget af det du kan købe med hjem er f.eks læder og krystal, noget som man har lavet i hundredevis af år i Tjekkiet. Når du bliver sulten, kan du spise dig mæt i traditionel mellemeuropæisk kost, ofte lidt tung mad med flæsk, knødel eller kål. Men her er naturligvis også restauranter med mad fra hele verden.

Den kollektive trafik fungerer ganske glimrende og det er billigt at f.eks tage metroen. Det betyder, at dit hotels beliggenhed ikke betyder det helt store, så længe der er en metrostation eller en sporvognslinje i nærheden.

Du flyver til lufthavnen Vaclav Havel, som ligger 20 kilometer fra centrum. For at komme ind til byen, må du tage en taxi eller lufthavnsbussen. Der er ingen metro- eller togforbindelse fra lufthavnen.

Hvem vil kunne lide Prag?

Prag er en god weekendrejsedestination - her får du masser af kultur og historie, spændende gastronomi og en yderst veludviklet ølkultur. Nyd atmosfæren, arkitekturen, den billige shopping og den afslappede atmosfære.

Hvornår skal man rejse til Prag?

Prag ligger midt i Europa, hvilket betyder typisk fastlandsklima med varm, tør sommer og ofte kold vinter. Men foråret kommer tidligt, hvilket gør Prag til en populær påskeferiedestination. Lille rejsetip: mange hoteller har lavere priser i august, når det er som varmest i byen. Prag har også et smukt og populært julemarked.

 

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Tivoli ★★★ 3n 718,-
EA Hotel Jeleni Dvur Prague Castle ★★★ 3n 752,-
EA Tosca Hotel ★★★ 3n 798,-
Embassy ★★★★ 3n 798,-
My Hotel Apollon ★★★ 2n 813,-
Ibis Praha Wenceslas Square ★★★ 3n 856,-
EA Hotel Sonata ★★★★ 3n 864,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Prag
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 1°C -5°C
februar 3°C -4°C
marts 8°C -1°C
april 13°C 3°C
maj 18°C 7°C
juni 22°C 10°C
juli 23°C 12°C
august 23°C 12°C
september 19°C 9°C
oktober 13°C 4°C
november 6°C 0°C
december 2°C -3°C
Prognose for Prag