Riga

Riga blev grundlagt allerede i 1201 og er hovedstaden i Letland. Denne charmerende by er blandt de billigste storbyer i Europa. Her er der desuden mange flotte bygninger i gotisk stil og barokstil.

Floden Daugava deler Riga i to dele. Den gamle bydel ligger nord for floden. Riga er en smuk, historisk og interessant by at besøge, og flere og flere danskere opdager denne lille perle af en storby. I den gamle del af byen finder du mange små antikvitetsforretninger, hyggelige butikker og ikke mindst masser af restauranter og barer, mange af dem med bord og stole ude på fortorvet.

Der findes mange seværdigheder, som er værd at opleve i Riga – blandt andet Skt. Peter-kirken fra 1200-tallet, Svenskerporten, den store markedsplads ved jernbanestationen og krudttårnet. Fra tårnet i St. Peter-kirken er der en fantastisk udsigt ud over hele byen. Guldhanen, som troner på toppen af kirkespiret her, er blevet til et symbol for Riga. En anden af Rigas store seværdigheder, Domkirken, er i gotisk og romansk stil og var færdigbygget i 1211.

Riga er den største by i Baltikum og har ca. 700.000 innbyggere.  Priserne for mad, drikke og hotel er i den gunstige ende, så her kan du bo og spise godt uden at blive flået. Det meste du vil opleve ligger indenfor promenadeafstand, men du kan også tage en taxi (ikke dyrt) eller bruge de offentlige kommunikationsmidler, som fungerer fint.

Det tager en time at flyve til Riga fra Kastrup. Tidsforskellen er en time og da Letland er en del af EU siden 2004 skal du ikke tænke på noget visum. Man bruger euro som betalingsmiddel.

Riga Airport (RIX) ligger ca. 13 kilometer udenfor byen.  Med bus eller taxi er du i centrum på under en halv time.

Hvem vil kunne lide Riga?

Riga passer for yngre og ældre rejsende. En perfekt weekendrejseby for det voksne par, venneflokken på jagt efter fest og for dem, der bare vil nyde en hyggelig storby med masser af historie, museer, kultur, arkitektur, shopping, forlystelser og med gode muligheder for spa og wellness.

Hvornår skal man rejse til Riga?

Vejret er nogenlunde det samme som i Danmark. De fleste rejser hertil i perioden fra april til oktober, men der er også et flot julemarked i december.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Rija Domus Hotel ★★★ 2n 926,-
Konventa Seta ★★★ 2n 940,-
Bellevue Park Hotel Riga ★★★★ 2n 1.044,-
A1 Hotel ★★★ 2n 1.058,-
Rixwell Old Riga Palace ★★★★ 2n 1.066,-
Hanza Hotel ★★★ 2n 1.073,-
Hestia Hotel Jugend ★★★★ 4n 1.142,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Riga
kalender DagDag NatNat BadBad
januar -2°C -8°C
februar -2°C -8°C
marts 2°C -5°C
april 9°C 1°C
maj 16°C 5°C
juni 19°C 9°C
juli 22°C 12°C
august 21°C 11°C
september 16°C 8°C
oktober 10°C 3°C
november 4°C -1°C
december 0°C -5°C
Prognose for Riga