Rijeka

Rijeka er regionshovedstad i Kvarnerområdet i det nordlige Kroatien, og her finder man en af landets vigtigste havne. Store havnesteder er sjældent smukke, men der er meget at se i området. I havet ud for havnen ligger bl.a. flere smukke øer, som fx Krk, Rab og Pag. Krk er forbundet til fastlandet med en bro, og på øen ligger flere gode badestrande med tilhørende byer. I selve byen kan man opleve Trsat-fæstningen, der ligger på toppen af en trappe med 561trin, ovenfor den gamle bydel. Langs turen op til fæstningen støder møder man også Sveta Marija-kirken, der er er mål for pilgrimsrejsende. I byen kan man også besøge barokkirken Sveti Vid.

Rijeka er en flot havneby i Kroatien.

Placeret i Rijeka bugten ligger Rijeka, der er hovedstad i Krotiens nordlige region. Byen er en af Kroatiens vigtigste havnebyer og de store havneområder er fascinerende at opleve. Rejieka er havn for flere byer uden adgang til havet, og havnens strategiske placering har gennem tiden resulteret i, at byen har haft fem forskellige nationaliteter.

Noglen af de seværdigheder man kan finde i byen må bare opleves. Blandt disse er Trsat-fæstningen, som blev bygget og brugt af adelslægten Franopanerne, der havde deres storhedstid i middelalderen. Fra den gamle bykerne fører 561 trappetrin op til fæstningen, og på vejen op har du mulighed for at besøge Sveta Marija-kirken, som er endestationen for mange pilgrimsrejsende. En anden seværdighed man bør under sig selv at opleve er barokkkirken Sveti Vid.

I havet udfor Rijeka ligger flere smukke øer, som Krk, Rab og Pag. Mellem Krk og fastlandet er der en bro, og på øen er der flere badebyer.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Rijeka
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 7°C 3°C 12°C
februar 9°C 4°C 11°C
marts 12°C 6°C 12°C
april 17°C 10°C 14°C
maj 22°C 14°C 19°C
juni 25°C 18°C 24°C
juli 28°C 20°C 25°C
august 27°C 20°C 26°C
september 24°C 17°C 24°C
oktober 18°C 13°C 20°C
november 12°C 8°C 17°C
december 8°C 4°C 15°C
Prognose for Rijeka