Santorini

Middelhavets smukkeste ø? Ja, måske! Øens sider kaster sig stejlt i havet til alle sider, og når du nærmer dig øen fra luften kan du se de karakteristiske hvidkalkede huse med blå tage og kupler tone frem. Santorini er en af de dyrere græske øer at besøge, men også en ganske fantastisk oplevelse.

Santorini har nogle forskellige områder og strande at tage højde for, når man planlægger ferien. Vestkysten er stejl og bjergrig, hvor øens østkyst er flad og med flotte, lange strande med sort lavasand. Kamari, Vlychada, Perissa og Perivolos er de mest kendte af feriebyerne på denne side af øen.

Den største by hedder Fira, og her er mange mennesker om sommeren. I Fira er der et stort udvalg af butikker, restauranter og barer. Fira ligger ret højt oppe på bjerget, og hvis du er i nogenlunde god form, kan du prøve at gå de 600 trappetrin op til byen nede fra havnen. Ikke langt fra Fira ligger landsbyen Imerovigli, som har en endnu mere spektakulær udsigt over havet og krydstogtskibene.

To oplagte udflugter på Santorini er at tage til den hyggelige by Pyrgos, eller byen Mesa Gonia, som næsten blev helt ødelagt ved et stort jordskælv i 1956. Byen er stadig ret tom, men vinproducenten Roussos er her stadig, og kan besøges.

Hvis stranden er åben (den lukker fra tid til anden grundet risiko for jordskred) tag til Den Røde Strand ved Akrotiri.  Jorden og klipperne er virkelig røde!

Hvem vil kunne lide Santorini?

Hvis du vil hertil i perioden fra maj til september, skal du regne med at give i hvert fald 25% eller mere for rejsen, end hvis du valgte Kreta eller en anden græsk ø. Hotelpriserne er forholdsvis høje. Santorini passer nok bedst for voksne uden børn, men naturligvis er børn velkommen. Men her er ikke store, fancy resorthoteller med masser af faciliteter eller All Inclusive.

Hvornår skal man rejse til Santorini?

Øen har det typiske Middelhavsklima med en til tider fugtig vinter og temperaturer ned til de 14-15 grader. Fra maj starter sommeren, og i august er det ofte 30 grader i skyggen. Efteråret byder ofte på smukt vejr og helt op til 25 grader selv i oktober. Foråret er ikke et dumt tidspunkt, at besøge Santorini.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Boutiquehotel On The Rocks ★★★★ 7n 7.379,-
San Antonio Luxury Hotel and Suites ★★★★ 7n 8.005,-
Hotel Amber Light Villas ★★★★ 7n 8.396,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Santorini
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 10°C
februar 14°C 9°C
marts 16°C 10°C
april 19°C 12°C
maj 22°C 16°C
juni 26°C 20°C
juli 27°C 22°C
august 26°C 22°C
september 25°C 20°C
oktober 22°C 17°C
november 18°C 14°C
december 16°C 11°C
Prognose for Santorini