Tenerife

Tenerife ligger i Atlanterhavet og er den største af de syv Kanariske Øer. Det største udvalg af feriesteder ligger nede i sydvest, men Tenerife har meget mere at tilbyde end sol, strand og shopping. Her er smuk natur, gode muligheder for aktiv ferie, en spændende lokal kultur og så er der jo også vulkanen Teide, med sit helt specielle landskab og oplevelser.

Tenerife er en meget større ø, end hvad de fleste tror. Her bor en million mennesker fast hele året, og at køre hele øen rundt tager 4-5 timer. Tenerife er nogenlunde så stor som 2/3 af Fyn, og byder på de flotteste køreoplevelser langs kysten – specielt på den nordlige side af øen.

Tenerife har to internationale lufthavne. Nede i sydvest ligger Tenerife South, også kendt som Reina Sofia Airport. Denne lufthavn er den de fleste bruger for at komme til en af de populære feriesteder i området. Nordpå ligger Tenerife North eller Los Rodeos. Du kan i princip flyve til hvilken som helst af de to lufthavne, men det er naturligvis nemmest at vælge den som ligger tættest på der du skal bo eller det du vil opleve.

Nede i sydvest og op langs den vestlige kyststrækning ligger feriebyerne efter hinanden som perler på en snor. Nogle af de mest kendte er Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje, Playa de Fañabé og Los Gigantes.

Her finder du alt, hvad du skal bruge for at få en vellykket strandferie. Gode strande, shopping, forlystelser, barer, restauranter og masser af aktiviteter for børn og voksne. Vandlandet Siam Park i Costa Adeje er populært hos de fleste.

Nordpå og ikke mindst i nordøst finder du flot natur og lidt mere af det oprindelige Tenerife. Her ligger små charmerende byer og samfund, men også den lidt større by Santa Cruz, som er Tenerifes hovedstad og den hyggelige by Puerto de la Cruz. I Santa Cruz er der karneval hvert år i februar eller marts, et kæmpe tilløbsstykke og en stor oplevelse.

Tenerife er også en god destination for dig, som vil have en aktiv ferie. Mange rejser hertil for at gå lange ture i bjergene, og her er mange gode vandrestier at vælge mellem. Du kan også opdage øen på cykel, windsurfe eller kitesurfe og der er også gode golfmuligheder.

Hvem vil kunne lide Tenerife?

Tenerife er en god feriedestination for dig, som vil have sol og strand i trygge rammer, men også med muligheder for aktiv ferie og fine naturoplevelser. Tenerife er en smule mere barsk og ikke helt så tilpasset turismen som f.eks Gran Canaria.

Hvornår skal man rejse til Tenerife?

Tenerife har stabilt klima og kan besøges hele året. De fleste charterturister kommer hertil i perioden fra november til marts, og det er også her, at priserne er som højest. Tag til Tenerife om sommeren, hvis du vil få den samme oplevelse men til en lavere pris.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Tenerife
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 20°C 14°C 18°C
februar 21°C 14°C 18°C
marts 22°C 15°C 18°C
april 23°C 16°C 18°C
maj 24°C 17°C 18°C
juni 26°C 19°C 18°C
juli 28°C 20°C 21°C
august 29°C 21°C 22°C
september 28°C 21°C 23°C
oktober 26°C 19°C 22°C
november 24°C 17°C 18°C
december 21°C 16°C 18°C
Prognose for Tenerife