Sri Lanka

En rejse til Sri Lanka byder på frodig regnskov, smukke templer, teplantager, små landsbyer og et fantastisk dyreliv - og de smukkeste strande. Sri Lanka er flere gange blevet udnævnt til klodens mest spændende rejsemål, blandt andet af Lonely Planet.

Sri Lanka (eller Ceylon frem til 1972) er en ø i Det Indiske Ocean, som ligger sydøst for Indien. Sri Lanka er nogenlunde som Sjælland gange otte i størrelse, men med 22 millioner indbyggere. De folk som bor her er singalesere (75%) og tamilere (20%). I mange årtier rasede en konflikt, som blev afsluttet i 2009.

I vore dage er Sri Lanka et roligt land uden de store konflikter, og er på det sidste blevet meget populært at rejse til. Her får du masser at kigge på og opleve, eventyrlige strande og en lokalbefolkning som virkelig vil gøre alt for dig.

Sri Lanka har tidligere været både en portugisisk, hollandsk og en engelsk koloni, noget som har sat sine præg både på kultur og arkitektur. Den sorte ceylon-te blev hurtigt en del af den engelske tekultur og er endnu en stor eksportvare,

Køkkenet på Sri Lanka har naturligvis mange impulser fra det store naboland Indien. Her bruges forskellige slags carry, hvidløg, chili, ris og forskellige slags kød. Det vegetariske køkken er en stor del af den lokale madkultur. Du spiser godt og billigt på Sri Lanka, og der er meget på din tallerken. Noget du skal prøve, er den lokale fiskecarry, ambul thiyal.

Selv om en rejse til Sri Lanka byder på mere end bare daseferie under palmerne, er det naturligvis de gode strande som trækker mest. De mest kendte feriebyer ligger ikke langt fra hovedstaden Colombo på vestkysten og lidt længere sydpå. Her ligger f.eks  Negombo, Bentota, Galle, Unawatuna og Hikkaduwa.

Man skal dog ikke gå glip af det fantastiske indland. Se de store teplantager, elefantreservater, gamle fort og oprindelige landsbyer. Du kan sagtens rejse rundt på egen hånd, men mange vælger en organiseret rundrejse.

Den lokale valuta hedder rupi (LKR). Du får meget for pengene, men priserne er på vej op, da Sri Lanka er blevet mere og mere populært. Du kan sagtens spise dig mæt for under en halvtredser mange steder, men på mange hoteller er priserne i et højere leje. Lokalbus og tuk-tuk er en meget billig transportform.

Til Sri Lanka kommer man ved at flyve til lufthavnen Bandaranaike udenfor Colombo. Flere danske rejseselskaber tilbyder rejser hertil.

Hvem vil kunne lide Sri Lanka?

Sri Lanka er stedet for dig, som vil opleve lidt mere end de almindelige charterdestinationer. Her kan du kombinere afslappede dage på stranden med udflugter til natur, dyreliv og historie. Store dele af Sri Lankas regnskov er fredet. Børnefamilier som tidligere har oplevet Asien vil trives godt på Sri Lanka, men hvis det er første gang udenfor Europa, er Sri Lanka måske et lidt for stort en destination.

 

Hvornår skal man rejse til Sri Lanka?

Sri Lanka ligger næsten lige ved Ækvator så øen har et tropisk klima med små variationer. Her er oftest omkring de 30 grader, og vandet er næsten lige så varmt. Monsunen i sydvest kan komme mellem maj og november, så her kan det være smart at holde ferie østpå på Sri Lanka. Monsunen fra nordøst kommer oftest fra oktober til januar, så her er vejret bedst vestpå. Med variationer! Den tørreste og bedste periode for at rejse til Sri Lanka er (hvis du vælger feriebyerne i sydvest) fra november til april.

 

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Sri Lanka
kalender DagDag NatNat BadBad