Phuket

Phuket er Thailands største ferieø med eventyrlige strande, masser af aktiviteter, god shopping og et stort udvalg af spisesteder og barer. Stemningen og aktivitetsniveauet varierer en del mellem de forskellige feriebyer og områder.

Phuket er Thailands største ferieø. Mellem Phuket og fastlandet løber Pak Phra-kanalen. Selve Phuket by er forholdsvis stor med sine 85.000 indbyggere, og samlet på Phuket bor der over 300.000 mennesker – og over 5 millioner turister om året. Før turismen blev den helt store indtægtskilde, var her en del miner og man dyrkede også gummitræer i stor stil.

Selv om Phuket er et stort turistmål har naturen fået større og større plads på øen. De thailandske myndigheder har etableret flere og flere nationalparker, hvor regnskoven og de mange dyr der lever i den har fået bedre betingelser.

Phukets vestkyst ligger ud til Andamanhavet, og østkysten ud til Phang Nga-bugten, hvor blandt andet de flotte Phi Phi-øer ligger.

Phuket har det hele: eventyrlige strande, masser af aktiviteter, god shopping og et stort udvalg af spisesteder og barer. De mest populære feriebyer ligger på vestkysten som hektiske Patong, familiefavoritterne Karon og Kata, charmerende Kamala og strandparadiset Bang Thao. Alle disse feriebyer har gode strande og masser af hoteller i forskellige prisklasser. Phuket er også et godt udgangspunkt, hvis du skal videre til Khao Lak.

Hvis du vælger at holde ferie på Phukets sydlige side får du mere plads og færre turister, og strandene er flotte som f.eks ved Nai Harn. Phukets lufthavn er faktisk den mest travle i hele Thailand, og du kan nemt komme hertil med flere charterselskaber og ruteflyselskaber. Regn med en flyvetid på ca. 10 timer.

Hvem vil kunne lide Phuket?

Phuket er en af danskernes helt store vinterferiedestinationer. Her får du sol og strand, flot natur og gode hoteller. Men du skal vælge det feriested, som passer for dig. Der er mest fest og natteliv ved Patong. Børnefamilierne trives nok bedst ved Kata eller Karon. Hvis du er på jagt efter det "ægte" Thailand, er Phuket nok ikke stedet du stopper op, men Phuket kan alligevel være udgangspunktet for at komme videre til andre steder som f.eks Koh Yao-øerne. Phuket er lidt dyrere end andre steder i Thailand, og her er færre backpackers.

Hvornår skal man rejse til Phuket?

Phuket har stabilt, varmt vejr fra december til maj, dog med nogle forfriskende regnskyl fra tid til anden. Regn med 30 grader om dagen. Fra maj til november er vejret mere ustabilt, og her vil ofte være en del skyer på himmelen med efterfølgende nedbør. Men det betyder også, at priserne er lavere, så her kan du bo lidt ekstra lækkert. Hvis du rejser til Phuket i løbet af sommeren - vælg gerne et hotel på vestkysten, her er vejret næsten altid bedre end på østkysten.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Phuket
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 31°C 23°C
februar 32°C 23°C
marts 33°C 24°C
april 33°C 25°C
maj 31°C 25°C
juni 31°C 25°C
juli 31°C 25°C
august 31°C 24°C
september 30°C 24°C
oktober 31°C 24°C
november 31°C 24°C
december 31°C 24°C
Prognose for Phuket