Vodice

Vodice er oprindeligt en gammel fiskerlandsby, men byen har udviklet sig til et populært, livligt og charmerende rejsemål. Langs havnepromenaden finder man små fortovscaféer, restauranter, butikker, dalmantinske vinkældre og rustikke fiskerbåde. I regionen er der flotte naturområder med dejlige strande, bugter og klippeformationer. Skærgården byder på interessante natur- og kulturoplevelser og nær Vodice ligger hele tre nationalparker. Vil man bevæge sig omkring ved egen hjælp kan man tage på korte og længere cykelture en den smukke natur og man har også mulighed for at tage på badeture hvor det er oplagt at medbringe en snorkel.

Den lille historiske landsby Vodice er i dag en moderne by i et malerisk kystlandskab.

I en lille bugt på kysten af ​​Kroatien, midt mellem byerne Split og Zadar ligger den lille by Vodice. Byen blev grundlagt under Romerriget og bymuren, som stammer fra dens venetianske periode, kan du stadig besøge. De ældste nedskrevne beretninger om byen stammer fra denne tid og er stadfæstet til 1402.

Byens centrum ligger som en ring omkring en idyllisk lystbådehavn. Her vrimler det med liv i turistsæsonen, men her bliver aldrig for pakket. I dette område har man bevaret de typiske gamle stenbygninger og promenaden langs kysten har en fantastisk atmosfære. Restauranter og caféer er også en stor del af attraktionen ved Vodice og her er et godt udvalg af lokale og internationale retter.

På begge sider af byen ligger badestrande, ofte omgivet af små grønne klipper. Her er vandet krystalklart med en klar blåturkis farve og stedet er ideelt hvis man vil svømme eller snorkle. Der er også muligheder for at dyrke andre former for vandsport og fra havnen kan du komme på ture ud til de små øer der ligger langs kysten.

I og omkring Vodice er der smukke anlagte cykelture med godt afmærkede stier. På det lokale turistkontor kan man få et kort til længere cykelture i området.

Et alternativ til strandlivet er at tage en dagstur til en af ​​de tre nærliggende nationalparker. Her kan du opleve betagende natur og det bliver hurtigt klart, hvorfor området er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Hotel Villa Radin ★★★★ 7n 4.683,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Vodice
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 10°C 5°C 14°C
februar 11°C 6°C 13°C
marts 13°C 8°C 14°C
april 17°C 11°C 16°C
maj 22°C 15°C 19°C
juni 26°C 19°C 23°C
juli 30°C 21°C 25°C
august 29°C 21°C 26°C
september 25°C 18°C 25°C
oktober 20°C 14°C 21°C
november 15°C 10°C 19°C
december 11°C 6°C 17°C
Prognose for Vodice