Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Sharm El Sheik

Forside » Egypten » Sharm El Sheik

Sharm El Sheik
Sharm El Sheik ligger på Sinaihalvøens sydspids. Stedet kan deles op i to områder: Det gamle Sharm el Sheik, som er den oprindelige fiskerlandsby og Naama Bay, som er det største turistområde.

Sharm el Sheik er omgivet af lange sandstrande. Nogle steder er der skarpe koraller og klippestrande, så det anbefales at bruge badesko. Det krystalklare vand er et paradis for dykkere - med fantastiske koralrev og mængder af tropiske fisk. Når solen sænker sig, farves klipperne røde, og nætterne er ofte stjerneklare.

I Sharm el Sheik syder det af liv og røre - både dag og nat, og stedet kan nok beskrives som det mest komplette rejsemålet i Egypten. Her kan man vælge mellem mange aktiviteter. Man kan fx fiske, bade, dykke, eller opleve ét eller flere af de 6 kasinoer.

Kart Sharm El Sheik


Dykking

Dykning

DykningHadaba
Hadaba er en by uden for Sharm el Sheik, som passer til familier og par i alle aldre. I Hadaba bor man godt i afslappende og smukke omgivelser. I Hadaba er der små butikker, restauranter og cafeèr, og ønsker man bedre shoppingforhold og mere aktivitet, så ligger Nama Bay og Sharm el Sheik kun et lille stykke derfra.

Hadaba ligger ca. 20 min. fra lufthavnen i Sharm el Sheik og 10 min. fra Nama Bay. Der går både bus og taxi.
» Bilder og kart fra Hadaba


Naama Bay
Naama Bay er navnet på den bugt, hvor de fleste hoteller uden for Sharm el Sheikh ligger. Der går en strandpromenade mellem stederne. I Naama Bay er der mange forskellige butikker, restauranter og caféer. Strandene er børnevenlige, og der er næsten ingen biler. Når solen går ned, begynder Naama Bays pulserende natteliv med et stort udvalg af barer og natklubber.
» Bilder og kart fra Naama Bay

Coral Bay
I hyggelige Coral Bay er der en stor strand og mange fine resorts av vælge mellem, mange af disse kæmpe hoteller har sine egne strande hvor du med garanti kan finde et roligt sted. Med så mange hoteller et sted får man også et fint udbud af restauranter, caféer og lidt natteliv, selv om nattelivet i Coral Bay ikke er som i Sharm el Sheikh. På stranden i Coral Bay er der alle muligheder for aktiviteter som f.eks beach volleyball og strandfodbold. Naturligvis kan man også snorkle og dykke her, og hvis du har tid kan du få dit dykkercertifikat på plads. Du skal regne med at bruge 4-5 dage på det, så hvis det skal være en del af ferien skal du nok bestille 10 eller 14 dage. Coral Bay ligger ikke langt fra lufthavnen i Sharm el Sheikh, det er kun 7 kilometers transport.

Ras Nasrani
Ras Nasrani ligger nord for Sharm el Sheikh, ca. 20 km nord for Naama Bay men det betyder også at transfer-turen fra lufthavnen ikke er så lang. Selve navnet Ras Nasrani betyder "den kristne odde" og her finder du fantastiske oplevelser under vandet, enten du snorkler eller dykker. Der sker meget under vandet grundet de særlige strømforhold, men vandet er klart og ofte kan man se 25-30 meter ned mod havsbunden fra overfladen. Her er de smukkeste koraller og spændende fisk som rokker og murænaer. Fra tid til anden svømmer også en skildpadde langsomt forbi. For dig som hellere opdager alle aktiviteter oppe på land er der mange fine strande i området. Rehana og Montazah Beach er to af de bedste. Ras Nasrani har gode hoteller til fornuftige priser.
» Bilder og kart fra Ras Nasrani


I Sharks Bay finner du et av Sharm el Sheiks beste snorkle områder. Krystallklart vann og spennende liv under overflaten.

Sharks Bay har mange flotte hotellanlegg med mange fasiliteter. Mange tilbringer hele ferien på hotellet uten å mangle noe som helst.

Til Sharks Bay reiser du for å slappe av og nyte late dager ved stranden eller bassenget. Om du ønsker mer liv, kan du reise inn til Naama Bay som ligger ca. 15 minutter unna.
» Bilder og kart fra


Sharm El Sheik
Selve Sharm er en lille og ganske uberørt fiskerlandsby, som ligger ca. 6-7 km syd for turistområdet Naama Bay. Shoppingforholdene er gode, og det mest prisgunstige at købe er sølv, guld, lædervarer og krydderier. Fredag er helligdag i Egypten, og de fleste butikker lukket. På hverdagene er der siesta fra 14 til 18.

Afstanden fra lufthavnen er ca. 20 km.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder og kart fra Sharm El Sheik


Knights Bay
Knights Bay kaldes ofte for Sharks Bay, men bare rolig, her er ikke meget at være bange for! Du kan sagtens snorkle og dykke. Området har mange flotte hoteller som f.eks Hilton Sharks Bay. I dette område af Sharm el Sheikh er du ikke langt fra forlystelser og shopping.

Pasha Bay
Pasha-bugten er egentlig en del af Naama Bay i centrum af Sharm el Sheikh, men er mere rolig og her er standarden på hotellerne højere og mere moderne. Her finder du små private strande med badebroer ud i vandet, så det er nemt at komme til at snorkle og dykke. De fleste hoteller her er all-inclusive-hoteller med en hel del barer og natklubber som man også kan besøge som ikke-gæst på hotellerne. Fra Pasha-området er det ikke langt til hverken Naama Bay eller andre dele af Sharm el Sheikh.

Hadaba | Naama Bay | Coral Bay | Ras Nasrani | | Sharm El Sheik | Knights Bay | Pasha Bay