Ganske små, græske øer

2024-06-23
Ganske små, græske øer
- med meget indhold.

Nogle øer er lidt mere end andre. De har flere strande, flere badebugter, finere byer, og netop fordi de er så små, er der ikke lang afstand mellem noget.

Kalenderen siger, at det er midsommer. Samtidig er sommeren lige begyndt på de græske øer. Tak og lov for det!
De bedste tilbud på pakkerejser til ganske små, græske øer
Korfu
- øen med den smukkeste hovedstad

Korfu by er sandsynligvis den smukkeste by i hele den græske øverden, og badebugterne langs hele kysten er lige så charmerende, som de er forskellige.

Hvis du vil have en rolig ferie i smukke omgivelser, er Agios Gordis et godt valg. Fred og ro findes også i Dassia og Moraitika. Kan du lide, at der er mere liv, kan Gouvia være stedet, og vil du have fest døgnet rundt, vil du trives i Kavos.
De bedste tilbud på pakkerejser til Korfu
Samos
- ikke den første ø, man tænker på...

... men det burde den være! For Samos er virkelig skøn. De fleste, der rejser til Samos, vælger at bo i hyggelige Pythagorion på sydsiden af øen, mens lille Kokkari på nordsiden har nogle af de fineste strande lige i nærheden.

Uanset hvad du vælger, er øen ikke større, end at du kan opleve det hele på samme ferie. Og ja - Samos passer til hele familien.
De bedste tilbud på pakkerejser til Samos
Santorini
 - mereInstagram-venlig bliver det ikke

Santorini er så velkendt, at du tror, du har været der, selvom du aldrig har været der. Øen er den mest fotograferede i Grækenland - med hestelængder. Her er der hvide huse og blå kupler på en stejl skråning mod havet. Der er berømte solnedgange og strande i alle farvenuancer, fra sort til rødt til næsten hvidt.

Den mest fotograferede by er Oia mens Kamari og Perissa ligger på den modsatte side af øen, helt nede ved vandkanten.

P.S. Santorini er et fremragende udgangspunkt for at besøge andre øer i Kykladerne.
De bedste tilbud på pakkerejser til Santorini
Skiathos
 - filmkulisser og virkelighed 

Skiathos huskes stadig fra filmen Mamma Mia, selvom det er længe siden, og selvom de fleste scener blev optaget på naboøen Skopelos.

Øen er den mindste og mest populære i øgruppen Sporaderne. Den er lige så smuk nu som dengang, Meryl Streep og Pierce Brosnan dansede barfodet op ad bjergsiderne til "The winner takes it all" og alle de andre velkendte sange fra Abbas storhedstid.
De bedste tilbud på pakkerejser til Skiathos
Parga og Lefkas
Ø-følelse på fastlandet

Smukke Parga ligger som et amfiteater af farverige huse på en skråning ned mod havet, med strande både i byen og lige udenfor. Ude i bugten er der små øer, og lidt mod syd ligger en større ø. Det er Lefkas.

Lefkas har flere flotte strande og mange landsbyer. Der går en bro fra Lefkas til fastlandet, og uanset om du vælger Parga eller Lefkas, er vejen kort mellem havet, tavernaen og landsbyen.
De bedste tilbud på pakkerejser til Parga og Lefkas

Italia - utenfor charterzonen

2024-06-16
Italien 
Uden for charterzonen, inden for alfarvej

Smukke, langstrakte og varierede Italien er højt elsket og stadig omtalt, og - mindre besøgt end destinationerne i f.eks. Spanien, Grækenland og Tyrkiet.

Der er i det hele taget meget lidt, der minder om "charterturisme" i Italien. Heldigvis er det stadig enkelt at rejse til flere af de smukke italienske kystbyer - hvor hvor ferielivet kan nydes i fulde drag. Gerne med et lille, sofistikeret twist.
De bedste tilbud på pakkerejser til kystbyer i Italien
Amalfikysten
- med direktefly til Napoli

Amalfikysten er uden tvivl en af de smukkeste kyststrækninger i verden. Ja, det stemmer - I VERDEN. På godt og ondt. På ondt fordi der kommer folk hertil fra absolut hele verden, og pladsen er ikke SÅ stor...

Undgår du de to første uger i august, er du klog. Ellers er det bare at nyde livet og holde din Instagram-profil opdateret. Smukkere feriebilleder kommer du næppe til at tage nogen andre steder.

P.S. Der går flere både dagligt til både Ischia og Capri, hvis ølivet skulle friste endnu mere.
De bedste tilbud på pakkerejser til Amalfikysten
Sardinien
- direktefly i juni, juli og august

Du har måske hørt om Costa Smeralda? Området ligger nordøst på Sardinien og er legeplads for jetset-millionærer á la Ronaldo og arabiske oliesheiker.

Heldigvis er Sardinien meget mere end Costa Smeralda. Kysten er hele 2000 km lang, med blændende hvide strande og gennemsigtigt, lyseblåt badevand. Der er også masser af charmerende badebyer og lokale landsbyer.
De bedste tilbud på pakkerejser til Sardinien
Sicilien
- med direktefly til Catania og Palermo

Sicilien er umulig at opdage på bare en ferie. Men en ferie er en god start, og har du først været her, er der stor chance for, at du kommer tilbage.

Der ligger smukke byer over hele øen og herlige badebyer langs store dele af kysten. Som f.eks. Siracusa eller Cefalu. Eller hvad med at bo i Taormina med udsigt mod vulkanen Etna? Så kan du trimme den ekstra gelato væk på vej ned mod Isola Bella for at bade i Middelhavet...
De bedste tilbud på pakkerejser til Sicilien

Sommerbyer

2024-06-09
Sommerbyer
- med sol, strand og herlig feriestemning

Har du lyst til at opleve mere end bare sol og strand på ferie ved Middelhavet? Så kan en lille storby være lige noget for dig. Her er nogle af de fineste sommerbyer, vi kender - med stranden lige rundt om hjørnet!
De bedste tilbud på pakkerejser sydlige sommerbyer
Palma og de smukke strande
- en uimodståelig kombination

Kan du lide tanken om at cykle til stranden? I så fald er Palma på Mallorca helt perfekt.

Fra byen kan du cykle et lille stykke til højre eller til venstre, alt efter dagsform og lyst. Den ene vej ligger de nærmest endeløst lange strande i Playa de Palma, og den anden vej er der flere små badebugter. Det går helt fint at tage lokalbussen, leje en scooter, eller du kan gøre det ekstra komfortabelt og hoppe ind i en taxa. Uanset hvad er der tale om korte afstande.

Palma by på Mallorca er urban sol og strand-ferie på sit aller smukkeste.
De bedste tilbud på pakkerejser til Palma by
Riviera-hovedstaden Nice
- livet på La Côte d'Azur

I Nice kan du vandre sømløst mellem byen og stranden. Du kan f.eks. starte dagen på stranden, tage nogle timers pause i byen og derefter rusle tilbage til stranden igen. Og før du ved af det, afslutter du dagen i en herlig loungebar eller en hyggelig bistro i byen.

P.S. der er korte afstande mellem byerne på den franske riviera, hvis det skulle friste med en udflugt eller flere.
De bedste tilbud på pakkerejser til Nice
Romantiske Dubrovnik
- at svæve over havbunden 

Dubrovnik behøver næppe nogen introduktion. Hvis du har set Game of Thrones, har du set lidt af Dubrovnik. Det kræver ikke meget fantasi at opdage, at dette er en romantisk by, der gør det let at blive forelsket – både i byen og i rejsefølget. Strandene i og omkring Dubrovnik er et kapitel for sig, med badevand så klart, at du tror, du svæver over havbunden.

Hvis du ikke vil bo inde i selve byen, kan du bo i en af de hyggelige badevige lige udenfor.
De bedste tilbud på pakkerejser til Dubrovnik
Eksotiske Antalya
- hovedstaden på den tyrkiske riviera

Antalya-kysten er definitivt 'sol og strand', og Antalya er uden tvivl en fantastisk tyrkisk by. Så hvorfor vælge enten strand- eller byferie, når begge dele er mulige? I Antalya kan du shoppe i spændende butikker, gå på caféer og lade dig inspirere af det myldrende, eksotiske byliv samtidig med, at du soler dig og bader hver eneste dag - hvis du vil.

Om du bor inde i byen eller på et hotel ved stranden, er en smagssag.
De bedste tilbud på pakkerejser til Antalya

Sommerferie sydpå

2024-06-02
Sommerferie sydpå
- til den laveste pris på markedet!

Bliver det sol eller regn, varmt eller koldt, hedebølger eller styrtregn? Der mangler ikke spådomme for sommervejret, men tør vi tro på dem?

Det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at solen skinner Sydpå. Vi ved også, at der er STORE prisforskelle på markedet - på helt ens rejser.

Det er derfor, det kan betale sig at sammenligne.
De bedste tilbud på pakkerejser til Sydpå
Ferie sydpå er bedst
- hvis sol og bad er det vigtigste

 På afbudsrejser.dk sammenligner vi alle rejser på markedet - hos alle rejsearrangørerne. Vil du sole dig og bade i ferien, kan du søge på 'Sol og Strand'. Så finder vi frem til den bedste pris sydpå, præcis når du vil rejse.

Om rejsen går til Grækenland, Spanien, TyrkietKroatien eller et andet sted med fokus på sol og strand, er mindre vigtigt. Det er det bedste tilbud på markedet, der gælder.

Du kan stadig søge efter ekstra god boligstandard, hvis du ønsker det. Eller at dit hotel skal have swimmingpool og ligge tæt på stranden.
De bedste tilbud på pakkerejser til Sydpå
Ekstra glad i Grækenland?
- det enkle liv på en græsk ø

Hvis du søger på rejser till Grækenland sammenligner vi tilbuddene, der findes til alle de græske øer samt nogle steder på fastlandet som f.eks. Parga og Halkidiki, og finder det bedste tilbud - præcis når du vil rejse.

Hvis du foretrækker en af de store øer, er der mange muligheder, hvis du vælger Rhodos eller Kreta. Frister det mere at rejse til en af de små græske øer, er der også flere direkte fly dertil denne sommer.
De bedste tilbud på pakkerejser til Grækenland
Spanien for alle pengene
- costa'er på rad og række 

Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Dorada eller Costa Brava. Hvilken der er den smukkeste Costa, er svært at sige. Tilføjer vi Mallorca og måske også Gran Canaria, bliver valget ikke lettere.

Er du glad for Spanien og vil sikre dig en tur dertil i sommer, søger du helt enkelt på 'Sol og strand' og Spanien, så finder vi de billigste rejser i Spanien præcis, når du vil rejse.
De bedste tilbud på pakkerejser til Spanien
Portugal kan være en god idé!
- med kølende brise fra Atlanterhavet

Der har været meget snak om Portugal de seneste somre. Måske fordi kysten er en lang række smukke strande med herligt, frisk badevand? Eller fordi brisen fra havet sørger for, at det sjældent bliver for varmt, selv midt på sommeren.

Hos os kan du søge på 'Sol og strand' og Portugal, så sammenligner vi tilbuddene hos alle rejsearrangørerne og finder de bedste tilbud til 'sol- og badesteder' i Portugal - præcis når du vil rejse.

Vil du allerhelst til Algarvekysten, er der intet i vejen for at vælge det. Det samme gælder, hvis du vil til Cascais eller Estoril, som ligger lige uden for Lissabon.
De bedste tilbud på pakkerejser til Portugal

Grækenland og Kroatien

2024-05-28
Skaff dig en favoritø
- og tag dertil så ofte du kan!

Grækenland og Kroatien har noget vigtigt til fælles. De har øer! Der er hundredvis af dem, og livet er for kort til at opleve dem alle - så find en, du rigtig godt kan lide, og vær trofast mod den.

Her er nogle øer, der er nemme at rejse til denne sommer::
De bedste tilbud på pakkerejser til Grækenland og Kroatien
Kreta, Rhodos og Symi
- mere end bare en græsk flirt

Familier trives godt, hvor livet er enkelt, og alt er let tilgængeligt. Sådan er det på Kreta, især hvis du vælger rejsemål som Rethymnon, Platanias, Agia Marina eller et af de mindre steder langs kysten. 


Det samme gælder Rhodos. Rhodos. Øen er højt elsket af hele familien. Og som en ekstra, lille bonus: den smukke, lille Symi med de pastelfarvede huse ligger kun en kort sejltur væk.

Her taler vi om muligheden for livslang kærlighed!
De bedste tilbud på pakkerejser til Kreta, Rhodos og Symi
De små græste øer
- med uendelige muligheder

Du har garanteret set billeder fra Santorini. Øen med de hvide huse og blå kupler på en stejl skråning mod havet.

En af de fine ting ved Santorini er, at du ikke behøver at tilbringe hele ferien her, selvom du rejser hertil. Øen har nemlig fremragende bådforbindelser til andre små øer i Kykladerne, som f.eks. velkendte Naxos og Paros. Eller trendy Milos og Mykonos. Eller hvad med Amorgos, øen fra kultfilmen Det Store Blå Amorgos, øen fra kultfilmen Det Store Blå?

Der går direktefly til mange små græske øer denne sommer, bl.a. Korfu, Kos, KefaloniaSamos, Skiathos og Zakynthos.
De bedste tilbud på pakkerejser til små græske øer
Kroatiens skærgård
- som skabt til øhop 

Den kroatiske skærgård er en uendelig smuk blanding af alt fra bittesmå, ubeboede øer til øer med livlige byer og masser af badebugter. De største og mest populære øer er Hvar, Brac, Korkula og Krk.

Der går direktefly flere gange om ugen til Pula (på Istrien-halvøen), Split og Dubrovnik. Uanset hvor du tager hen, har du skærgården lige uden for døren. 
De bedste tilbud på pakkerejser til Kroatien

Velkommen til kærlighedsøen!

2024-05-20
Velkommen til Cypern!
- kjærlighedsøen er mere populær end nogensinde før.

Vi har rejst til Cypern næsten lige så længe som vi har rejst sydpå. Denne forår og sommer er selve Afrodites ø mere populær end nogensinde før. Måske fordi der flyver ekstra mange direktefly dertil? Eller blot fordi himlen er utroligt blå, og strandene er herligt pudderbløde.
De bedste tilbud på pakkerejser til Cypern
Ayia Napa
- for absolut alle!

Du har måske hørt rygter om, at der bliver "vildt" om sommeren i Ayia Napa? Det er sandt! Og samtidig ikke. For Ayia Napa er noget så sjældent som 'begge dele'. Det er absolut fest og fart - hvis du ønsker det. Det er også fred og ro, hvis du vælger de rigtige områder. Og strandene? De er silkebløde, næsten hvide og med turkisblåt hav.
De bedste tilbud på pakkerejser til Ayia Napa
Fig Tree Bay og Protaras
- for det rolige ferieliv

Familier elsker Protaras, og måske aller mest lille Fig Tree Bay. Det gør også alle andre, der sætter pris på rolige, dovne dage med udstrakt strandliv. Og skulle livet af en eller anden grund blive FOR roligt, er det bare at tage en lille tur rundt odden til Ayia Napa. 
De bedste tilbud på pakkerejser til Fig Tree Bay/Protaras
Paphos
- for den viderekomne

Paphos ligger i det sydvestlige hjørne af Cypern. Strandene her er mindst lige så dejlige som andre steder på øen, men dette er alligevel et lidt "anderledes" sted.

Her finder du ægte kypriotisk byliv med lokale markeder og alt hvad der hører til i den øvre del af byen, og nærmest havet er der et velordnet ferieliv med strandpromenade, restauranter og strande. Er du glad for golf? Nogle af øens fineste golfbaner ligger i nærområdet.
De bedste tilbud på pakkerejser til Paphos

En lille ferie på Rivieraen?

2024-05-12
Hva med en lille ferie på Rivieraen?
- så mangler det bare å vælge den rigtige.

Det startede på den Franske Riviera. Med smukke byer, strande, caféer, restauranter og det blå hav. Og en vis elegance. I dag har den Franske Riviera fået selskab af den Tyrkiske-, Bulgarske- og Polske Riviera, blandt flere andre. Nogle af dem er endda meget budgetvenlige. 
De bedste tilbud på pakkerejser til Rivieraen
La Côte d'Azur
- Franske fristelser i massevis.

Hovedbyen på den Franske Riviera er Nice. Den lille storby, med den berømte strandpromenaden, er så riviera chic som det kan være, og hvis du bevæger dig vestpå, kommer du til Antibes, Cannes og Saint Tropez. Hvis du bevæger dig i den anden retning, når du til den charmerende by, Menton der ligger lige ved grænsen til Italien.

Snobberiet i området er ret højt, men heldigvis er charmen det også.
De bedste tilbud på pakkerejser til den Franske Riviera
Den Tyrkiske Riviera
- Tyrkiets turkisblå kyst

Det er ikke uden grund, at denne kyst tiltrækker folk med god smag. Her er strandene fantastiske, og stemningen er lige så afslappet som sofistikeret. Lange dage på stranden ender typisk i en blød sofa med havudsigt, før man enten slentrer videre eller bliver, hvor man er... At du får meget for pengene i dette område, sætter heller ingen dæmper på Riviera-følelsen.

De mest populære steder strækker sig fra Kemer i vest, forbi storbyen Antalya og videre mod øst til Belek, Side og Alanya
De bedste tilbud på pakkerejser til den Tyrkiske Riviera
Den Bulgarske Riviera
- budgetvenlig riviera ved Sortehavet

Afstandene er korte, men alligevel har rejsemålene ved Sortehavet forskellig karakter. Det er fint at bo et sted og tage på besøg et andet sted, eller du finder dig så godt tilrette, at du bliver på samme sted hele ferien.

Sunny Beach er for de festglade, mens livet i nabobyen Nesebar handler om at slappe af. I Golden Sands er der et pulserende natteliv, mens Albena er for dem, der foretrækker at nyde fred og ro.

Valgets kvaler, eller ja tak - begge dele.
De bedste tilbud på pakkerejser til den Bulgarske Riviera
Den Polske Riviera
- riviera-atmosfære med kort flyvetur

Vores nærmeste riviera ligger ved Østersøen, midt imellem byerne Gdansk og Gdynia. Stranden er flere kilometer lang og næsten hvid, restauranter, caféer og spahoteller ligger langs stranden, og selve vartegnet, den lange mole midt i Sopot, strækker sig mere end 500 meter ud i havet. 

Velkommen til Østersøens dejlige riviera!
De bedste tilbud på pakkerejser til den Polske Riviera

Budgetvenlige tips

2024-05-05
Budgetvenlige tips
... til en dejlig sommerferie.

Med nogle kloge valg er det muligt at finde fine ferier Sydpå, uden at det går alt for hårdt ud over budgettet.
De bedste tilbud på pakkerejser til destinationer sydpå
Varmt og smukt
- i maj og juni.

Maj bringer håb i luften. Badesæsonen er godt i gang sydpå, og ikke nok med det - det er meget billigere at holde ferie i maj og den første halvdel af juni end senere på sommeren. Dette gælder også for Spanien og Grækenland, selvom disse normalt ikke har det laveste omkostningsniveau blandt landene ved Middelhavet. 

Prisniveauet på destinationen er nemlig markant lavere på dette tidspunkt, samtidig med at der stadig er masser af plads på stranden og på restauranterne. 

Det kan virkelig mærkes på budgettet!
De bedste tilbud på pakkerejser til sydpå i mai og juni
Hyggelige rejsemål
- med ekstra meget valuta for feriepengene

Én ting er prisen på selve rejsen. Noget andet er, hvad det koster at leve ferielivet. I Tyrkiet, Bulgarien og Albanien får du meget for feriepengene. Det samme gælder for Polen, og i Sopot er der Middelhavsstemning hele juli og august.
De bedste tilbud på pakkerejser til budgetvenlige destinationer sydpå
Søk på Sol og strand
- om sol og strand er det viktigste

Når du vælger 'sol og strand' som destination, sammenligner vi pakkerejser til Grækenland, Spanien, Kroatien, Frankrig og alle andre 'sol og strand' destinationer - og giver dig den bedste pris på markedet præcis når du vil rejse. Du kan stadig vælge at bo ekstra godt eller at have pool på hotellet.
De bedste tilbud på pakkerejser sydpå om foråret og sommeren
Sammenlign
- altid!

Der er et næsten uendeligt tilbud af rejser på markedet, og mange arrangører tilbyder det samme - til meget forskellige priser. 

Derfor er det (altid!) klogt at sammenligne, før du køber. På afbudsrejser.dk gør vi jobbet enkelt for dig, uanset om du vil have ferie med 'sol og strand' eller i en storby, og uanset hvornår du vil afsted. Du kan stadig søge efter en ekstra god standard på overnatningsstederne, hvis du foretrækker det.
De bedste tilbud på pakkereiser sydpå og til storbyer

En helt fantastisk storbyferie

2024-04-28
En helt fantastisk storbyferie
- som du sandsynligvis har råd til

Dette forår er afstanden mellem 'rimelig god' og 'helt fantastisk' standard meget kort i Europas mest charmerende byer. Det er nemlig sådan, at lige nu koster det meget lidt at opgradere hotellstandarden fra mellemklasse til luksus.
De bedste tilbud på pakkerejser med fly og hotel storbyer i Europa
Gdansk og Riga
- de charmerende byer ved Østersøen

Det er ikke kun den korte flyvetur, der får os til at strømme til Gdansk og Riga. Byerne er også billige. Her spiser man nemlig dejlige måltider på fine restauranter uden at det koster mere end at handle dagligvarer i supermarkedet derhjemme. Plus at begge byer har yderst charmerende gamle bydele. Noget, vi synes er meget hyggeligt.

Ønsker du at opgradere standarden på hotellet fra 3 stjerner til 5-stjernet luksus koster det for øjeblikket ikke mere end et par hundrede kroner.
De bedste tilbud på pakkerejser til Gdansk og Riga
Barcelona
- byen hvor du kan bade

Barcelona er storbyen med de flotte strande. Det er næsten synd, at byen i sig selv er så spændende, at der sjældent bliver tid til at tage til stranden.

Lige nu koster det næsten ingenting ekstra at opgradere hotelstandarden fra 3 stjerner til 4 stjerner. Ønsker du at leve som en lord i 5 stjerners luksus, kræver det et større spring. Men hvem ved, måske er det det værd?
De bedste tilbud på pakkerejser til Barcelona
Athen
- det er nu, det gælder
 

Lige nu og i nogle uger fremover er Athen perfekt. Klimaet er varmt nok til, at du kan slentre gennem gaderne, sidde på fortovscaféer, opleve Akropolis, Plaka, gademalerier og markeder. Midt på sommeren er det for varmt.


For øjeblikket er prisen for et hotel med 4 stjerner næsten den samme som for et 3 stjerner. Ønsker du at forkæle dig selv endnu mere, er der kun et relativt kort spring op til 5-stjernet luksus.
De bedste tilbud på pakkerejser til Athen
Rom
- den evige by med den bedste mad

Rom er cappuccino, campari og luftige bagværk. Det er silkeblød pasta og stenovnsbagt pizza, og mindst en 'gelato' om dagen. Heldigvis er Rom en by, man helst oplever til fods, på vandring mellem ruiner, historie, springvand, kunst og kultur.

Lige nu får du 4-stjerners hotel til samme pris som 3 stjernet. Det er meget muligt, at et spring op til 5-stjernert luksus også er overkommeligt.
De bedste tilbud på pakkerejser til Rom