Billede af Tyrkiet

Tyrkiet

Tyrkiet er et stort og varieret land og et meget populært rejsemål for os nordmænd. Især feriebyerne langs kysten tiltrækker tusindvis af feriegæster året rundt. Det er let at forstå, da kysten er smuk, strande fantastiske, og mange oplever de tyrkiske feriebyer som lige passe eksotiske.

Her kan du nyde dejlig mad til rimelige priser, og hvis du elsker at shoppe, er du kommet til et mekka, især hvis du er vild med at prutte. Hvis du elsker kultur og oplevelser, er Tyrkiet det rette sted, for her er der mange interessante steder at besøge, og det gode er, at det er nemt at kombinere dette med sol og strandliv.

Tyrkiet - både byliv og badeferie

Der er mange rejsemål at vælge imellem i Tyrkiet. Hovedstaden Istanbul er en meget smuk og spændende storby, der bestemt er et besøg værd. Hvis du er mere interesseret i sol og strand, eller måske en kombination af sol, strand og oplevelser, bør du vælge en af byerne ved kysten. Her har du et stort antal i forskellige størrelser at vælge imellem. Antalya er en ægte tyrkisk storby med alt, hvad det indebærer. Desuden ligger byen lige ved en fantastisk strand. Hvis du er interesseret i endnu mere feriestemning, er der flere dejlige feriebyer i alle størrelser langs kysten både i Antalya-området, Izmir-området, Marmaris-området og Bodrum-området.

Mad og drikke i Tyrkiet

Det tyrkiske køkken beskrives ofte som enkelt og velsmagende med en lille 'touch' af Orienten. Bestiller du en meze, får du en varieret smag af det tyrkiske køkken i form af flere forskellige småretter såsom salater, yoghurtblandinger og fyldte grøntsager. Ofte drikker man øl eller raki til. Raki laves ved at brænde alkohol fra drueskaller og tilsætte anis som krydderi. Det minder om grækerne ouzo. Det mest kendte ølmærke er Efes.

Shopping i Tyrkiet

Det er stadig forholdsvis billigt i Tyrkiet, og du får meget for pengene. Tyrkerne er gæstfrie og tager godt imod deres besøgende. Du bliver mødt med venlighed overalt. Hvis du elsker shopping, er dette et eldorado. Her sælges prisvenlige håndværksvarer som læder- og skindvarer, tæpper og tekstiler samt sølvvarer. Vær opmærksom på, at mange af mærkevarerne er kopier, medmindre du handler i de rigtige butikker.

Søg efter rejser til Tyrkiet

Vejr og klima

Prognose for Tyrkiet:

Fly + hotel

Marmaris ★★★ 3n 1.256,-
Alanya ★★★ 7n 1.265,-
Gümbet ★★★ 3n 1.267,-
Side ★★★ 7n 1.299,-
Bodrum ★★★ 7n 1.493,-
Bitez ★★ 3n 1.752,-
Gümüldür ★★★★ 3n 1.916,-
Icmeler ★★★ 3n 1.942,-
Konakli ★★★ 3n 1.942,-
Yahsi Beach ★★★ 3n 1.984,-

Søg efter rejser til Tyrkiet

Kort

Turkey

Destinationer i Tyrkiet

Flere destinationer