Polen

Polen ligger mellem Tyskland og Hviderusland, og har også grænse til Litauen, Kalinigrad, Tjekkiet og Slovakiet. Den korte rejsetid fra Danmark, har gjort at flere og flere danskere er begyndt at opdage dette store land, hvor man generelt også får meget for pengene. Her er strande, skove, kultur, spændende storbyer og masser af kultur at opdage.

Polens hovedstad og også landets største by hedder Warszawa. Den ligger nogenlunde midt i landet, og er også landets transportcentrum med toglinjer til hele landet. Du kan flyve hertil direkte fra Danmark, men der er også flyforbindelser til f.eks Krakow, Wroclaw och Gdansk.

En stor del af Warszawa blev ødelagt under 2. verdenskrig, men man har imponerende fået restaureret store del af byen igen. En spadseretur i byens gamle bydel er et must, og du vil også med garanti komme forbi den gigantiske bygning Kulturpaladset, som med sine 234 meter ligger øst for centrum. En «gave» fra Sovjetunionen og opført fra 1952 til 1955.

Polens næst største by er Krakow. En superhyggelig by med det berømte slot Wavel, Europas største åbne plads og masser af shopping, restauranter og caféer. Byen klarede sig fint fra ødelæggelserne under krigen, og hele den gamle bydel er nu på UNESCOs verdensarvliste.

Ved Østersøkysten finder du Gdansk, en by med over 1.000 års historie at byde på. Her findes blandt andet en hyggelig havn, og en kort tur fra byen ligger feriebyen Sopot med lækre strande.

Sopot kaldes ofte for Polens St Tropez, og her møder du Polens rige og berømte om sommeren. I Sopot findes også mange spafaciliteter.

Andet du kan se og opleve i Polen er byen Wroclaw, en af Polens ældste byer. Byen ligger på flere øer ved floden Oder, og her findes blandt andet en smuk katedral. Selve navnet Wroclaw udtales nogenlunde som «Vrotswoaw».

En lidt ukendt polsk storby er Poznan. Her er ikke mange turister, byen føles meget polsk og byder på en fin katedral, et flot torv men også en hel del betonbyggeri fra Polens kommunistiske periode.

Hvem vil kunne lide Polen?

Polen er nok mest en destination for storbyferie. Her får du masser af historie, god shopping, spændende mad og drikke og gode hoteller til rimelige priser. Ved Østersøkysten kan du nyde af sol og strand, og Polen byder også på masser af fantastisk natur.

 

Hvornår skal man rejse til Polen?

Polen har nogenlunde samme slags vejr og klima som Danmark, Storbyerne kan besøges hele året, badesæsonen ved Østersøkysten varer fra maj til september.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Gdańsk ★★★ 2n 348,-
Krakow ★★★ 2n 388,-
Katowice ★★★★ 3n 1.298,-
Warsaw ★★★ 2n 1.467,-
Gdynia ★★★ 3n 1.790,-
Sopot ★★★ 3n 1.826,-
Poznań ★★★ 3n 1.851,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Polen
kalender DagDag NatNat BadBad