Madeira

Madeira ligger langt ude i Atlanterhavet, ca. 400 kilometer nord for de Kanariske Øer. Madeira er ikke kun en ø men en hel gruppe af øer - hovedøen, den nærliggende ferieø Porto Santo samt to mindre øer, hvor der dog ingen mennesker bor. Madeira kaldes ofte for "blomsterøen" og der er mange gode grunde hvorfor. Øen byder på flot natur og et fantastisk mangfoldighed af blomster, buske og træer. der er strande på Madeira, men de fleste tager hertil for at nyde naturen og de mange aktiviteter Madeira byder på. Vandreferie på Madeira er en afslappende og populær ferieform.

 

Madeira er i dag en del af Portugal, men allerede for over 2000 år siden var romerske opdagelsesrejsende forbi. Omkring 1420 blev øerne «genopdaget» af portugisiske handelsfolk, og bare nogle år senere kom portugiserne også forbi Azorerne og koloniserede den øgruppe. Man begyndte at dyrke jorden, byggede plantager og Madeira voksede i økonomisk betydning. Madeira blev også en mulighed for at stoppe op og få friske forsyninger for de portugisiske skibe, som skulle sejle vestpå eller sydpå – til Sydamerika eller Afrika.

I dag har Madeira lidt over 300.000 indbyggere, hvor de fleste bor på hovedøen. Det er også til Madeira de fleste turister kommer, hvor man lander i hovedstaden Funchal. Naboøen Porto Santo har kun 6.000 indbyggere og meget færre turister – hvilket måske vil ændre sig: Porto Santo tilbyder nemlig over 9 kilometer flotte sandstrande, hvor selve Madeira kun tilbyder få strande af ikke alt for høj kvalitet.

Madeira kaldes ofte for «blomsterøen» og naturen har været gavmild mod denne flotte ø. Her er spændende vulkanske bjerge, skove af næsten urskovsagtig karaktær, en imponerende mangfoldighed af buske, træer og blomster, flotte haver og swimmingpools med havvand. Mange tager til Madeira for at vandre i den flotte natur. Ofte går ruterne langs øens typiske levadas, vandingskanaler som er en del af forklaringen til Madeira frodige natur. Der er mange tusinde kilometer af levadas på Madeira at opdage.

Mange tager også hertil for at holde aktiv ferie. Man kan windsurfe og kitesurfe her – hele året. Atlanterhavet bliver hurtigt dybt udenfor kysten (ned til 3.000 meters dybde), og det betyder, at der er et rigt maritimt liv lige udenfor Madeiras kyster at opdage. Her kan man dykke og snorkle, og det er ikke umuligt, at du vil spotte en hval eller en flok delfiner.

Hvem vil kunne lide Madeira?

Der er strande og pools på Madeira, og det er da klart at man kan tage hertil vintertid for at få lidt sol og varme. Men de fleste tager ikke hertil for at ligge i solen, men for at opleve naturen og for at tage på forskellige udflugter. Madeira har også en spændende historie og lokal kultur, som er vel værd at dykke ned i. Med andre ord er Madeira en ikke helt traditionel feriedestination.

Hvornår skal man rejse til Madeira?

Madeira har et stabilt og lunt klima hele året, og her er hverken koldt eller helt varmt. Vintertid kan temperaturen falde ned til de 15 grader, og sommertid kan du få temperaturer op mod de 26-27 grader. Efteråret og vinteren kan være forholdsvis fugtige med en del regn. De fleste charterrejser til Madeira er fra oktober til marts, men du kan sagtens tage hertil egen hånd - du flyver til Lissabon og videre til Madeira med TAP Air Portugal.

 

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Tobago
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 29°C 21°C 28°C
februar 29°C 21°C 28°C
marts 30°C 22°C 28°C
april 30°C 22°C 28°C
maj 31°C 23°C 29°C
juni 30°C 23°C 29°C
juli 30°C 23°C 29°C
august 30°C 23°C 30°C
september 30°C 23°C 30°C
oktober 30°C 23°C 29°C
november 30°C 22°C 29°C
december 29°C 22°C 28°C
Prognose for Tobago