Billede af Kroatien

Kroatien

De fleste, som har besøgt Kroatien, elsker det! Landet har en uendelig smuk skærgård med holme og små øer. Det er let at rejse rundt mellem de forskellige steder, og den ene lille by er lidt smukkere end den anden. Strandene er dejlige, og de gyldne, solvarme klipper, der adskiller det ene sted fra det andet, er meget tiltrækkende. Badebyerne er enkle og eksklusive på samme tid. Her er små havne, hvor flotte luksussejlbåde ligger side om side med enkle, lokale fiskerbåde. Her er landsbyliv og turistliv. Det er sofistikeret, tilbagelænet og meget charmerende.

Lang kyst med mange rejsemål i Kroatien

I sommersæsonen går der direkte fly til flere steder i Kroatien, og hvilket ankomststed du bør vælge, afhænger af, hvilken del af den lange kyst du vil feriere langs. Rejsemålene er næsten uendelige fra Istrien i nord til Dalmatien i syd. Et af de mest kendte områder er Dubrovnik-kysten med byen Dubrovnik og den smukke gamle by, klipperne, strandene og de hyggelige restauranter. Flere scener fra Game of Thrones blev optaget i Dubrovnik, så hvis du er fan af den populære serie, tag en tur og se, om du genkender noget. Øerne Hvar og Brač ligger lidt nord for Dubrovnik med Makarska og Podgora på fastlandet lige ved. Videre nordpå kommer man til Split og en lang række små charmerende steder, før man kommer til Krk, Pula og Rovinj i nord.

Krystalklart badevand og hundreder af øer

Kroatien er intet mindre end et eldorado, hvis du er glad for vand. Med over 1000 øer er der masser af badepladser, og hvis du vil på en bådudflugt eller to, mangler der ikke muligheder. Nogle af øerne er knyttesmå og ubeboede, nogle har kun et fyrtårn, og andre er beboede med en hyggelig landsby og nogle hoteller og pensionater. Det er populært at sejle langs denne kyst, og mange bor på deres private eller lejede sejlbåde i havnene rundt omkring. De mest populære øer er Hvar, Brač, Korčula, Mljet og Krk.

Mad og drikke i Kroatien

Med en beliggenhed så tæt på Italien har Kroatien naturligvis hentet meget madinspiration derfra. Derudover er madkulturen inspireret af sine østlige naboer. Dette har ført til et spændende køkken med gode madoplevelser. Du får serveret fremragende pizza og risotto ud over de populære grillretter, som er typiske for Balkan-området. Fisk og skaldyr er selvfølgelig også på menuen, og det er ekstra hyggeligt, at prisniveauet er en del lavere end i nabolandet Italien.

Historie og kultur i Kroatien

Siden Kroatien ligger mellem Italien og Grækenland, er det ingen overraskelse, at landet kan byde på interessant historie og kultur. Her er både paladser fra antikken, bymure fra middelalderen og venetianske handelshuse. Bare for at nævne noget.

Søg efter rejser til Kroatien

Vejr og klima

Prognose for Kroatien:

Fly + hotel

Makarska ★★ 7n 1.998,-
Makarska Rivieran ★★★ 7n 1.998,-
Brač ★★★★ 7n 2.502,-
Baška Voda ★★★ 7n 2.504,-
Podstrana ★★★★ 7n 2.729,-
Brela ★★★★ 7n 2.892,-
Slano ★★★★ 7n 2.935,-
Seget Donji ★★★ 7n 2.998,-
Trogir ★★★★ 7n 3.018,-
Jelsa ★★★★ 7n 3.021,-

Søg efter rejser til Kroatien

Kort

Croatia

Destinationer i Kroatien

Flere destinationer