Billede af Hvar

Hvar

Øen Hvar er et meget populært rejsemål. Dette er en af de smukkeste øer i Kroatien, og det siger ikke så lidt. Hvar ligger lige ud for kysten af Makarska Riviera, ikke langt fra byen Split. Sammenlignet med øerne i nærheden er Hvar en tand mere eksklusiv og en smule dyrere end sine naboer. Hovedbyen på øen, som også hedder Hvar, er sofistikeret med mange gode restauranter, barer, caféer og et godt natteliv, mens det mindre sted Jelsa er roligere. Selve øen er lang og smal og ikke specielt stor. Det er let at komme rundt på egen hånd.

Sol og krystalklart badevand

Rundt om på øen Hvar findes der flere sandstrande, hvilket er ret sjældent langs kysten af Kroatien. Her er også smukke klipper, stenstrande og små badebugter, og badevandet er mindst lige så klart som de fleste andre steder langs denne kyst. Det siger sig selv, at snorkling er en populær aktivitet i dette område.

Aktiviteter og udflugter

Man kommer til øen Hvar med båd fra havnen i Split. At tage på bådtur i skærgården er en smuk oplevelse. Sejlads, dykning og snorkling er populære aktiviteter. En bjergkæde deler øen i en nordlig og en sydlig del. I nord ligger små landbrugsområder, hvor der dyrkes alt fra blomster til grøntsager og oliven. I syd ligger vindistrikter, hvor vinrankerne står tæt op ad bjergsiderne. Herfra produceres der fremragende hvide og røde vine.

Søg efter rejser til Hvar

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Hvar:

DagDag NatNat BadBad
Januar 12°C 6°C
Februar 13°C 6°C
Marts 14°C 8°C
April 17°C 11°C 13°C
Maj 21°C 14°C 20°C
Juni 25°C 18°C 22°C
Juli 29°C 21°C 23°C
August 28°C 21°C 24°C
September 25°C 18°C 22°C
Oktober 21°C 14°C 20°C
November 17°C 10°C
December 14°C 8°C

Prognose for Hvar:

Fly + hotel

Hvar ★★★★ 7n 3.593,-
Jelsa ★★★★ 7n 3.661,-

Søg efter rejser til Hvar

Kort

Hvar

Destinationer i Hvar

Flere destinationer