Billede af Brač

Brač

Brač er en af de største øer i Kroatien og ligger lige uden for Makarska Riviera. Kysten rundt om Brac består af klipper og små, smukke bugter med dejlige strande, og som ellers langs den kroatiske kyst er badevandet krystalklart. Der er små idylliske fiskerbyer og badebyer langs hele kysten. Øen er meget smuk og varieret med bjerge, skov og dyrket mark. Det højeste bjerg på alle de kroatiske øer ligger her og er på 778 m.o.h. På øen dyrkes bl.a. oliven, frugt og vindruer. Vinen, der produceres her, er af høj kvalitet.

Variert ø for børnefamilier og voksne

Brač passer både for børnefamilier og for voksne, der sætter pris på sol, bad og rolige, smukke omgivelser. Der bor ca. 13.000 fastboende på Brac, og den største by er Supetar, som ligger på den nordlige side med 3.500 indbyggere. På sydsiden ligger Bol, og herfra er det kun 15 minutter at gå til det, der er den mest kendte og fotograferede strand i Kroatien. Alle kystbyerne har små, stemningsfulde havne med udendørs caféer, barer og restauranter. Fra Brac er der kort afstand med færge til fastlandet og byen Split.

Sol, bad og krystalklart badevand

Som ellers langs denne kyst er vandet krystalklart. Mange af strandene er lavvandede og børnevenlige, og ved flere af strandene er der en restaurant eller kiosk, hvor man kan købe forfriskninger og noget at spise. Det er let at rejse rundt på Brač, og hvis du vil, er det fuldt muligt at besøge en ny strand hver dag i løbet af ferien. På sydsiden af øen, lige ved feriebyen Bol, ligger det, der sandsynligvis er Kroatiens mest fotograferede strand, Zlatni Rat (Det Gyldne Horn). Den er trekantet og strækker sig ud i havet i en tynd spids.

Mad og drikke

Hvis god mad og drikke er en vigtig del af ferien, er det let at blive tilfreds her. De lokale restauranter serverer ofte nyfanget fisk og gode, lokale gryderetter. Derudover er påvirkningen fra det italienske køkken stor, så pizza og forskellige pastaretter er et almindeligt indslag på menukortene. Glem ikke at smage den lokalproducerede vin. Den findes både som rød- og hvidvin og er ofte af høj kvalitet.

Ved ankomst til Brač kommer man med båd fra Split.

Søg efter rejser til Brač

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Brač:

DagDag NatNat BadBad
Januar 10°C 5°C 14°C
Februar 11°C 6°C 14°C
Marts 13°C 8°C 15°C
April 17°C 11°C 16°C
Maj 22°C 15°C 19°C
Juni 26°C 19°C 23°C
Juli 30°C 21°C 25°C
August 29°C 21°C 26°C
September 25°C 18°C 25°C
Oktober 20°C 14°C 21°C
November 15°C 10°C 19°C
December 11°C 6°C 17°C

Prognose for Brač:

Fly + hotel

Supetar ★★★★ 7n 3.055,-
Bol ★★★★ 7n 3.224,-
Milna ★★★★ 7n 5.594,-

Søg efter rejser til Brac

Kort

Brač

Destinationer i Brač

Flere destinationer