Thailand

Thailand ligger i Sydøstasien, og har grænse til Myanmar, Laos, Cambodja og Malaysia. Med sin rige kultur, historie og religion, de fine strande, den imødekommende befolkning og de forholdsvis rimelige priser, er det ikke mærkeligt, at Thailand er blevet et hit hos feriesultne danskere.

Thailand er et gammelt land, hvor den officielle fødselsdato på landet er tilbage i år 1238. Men naturligvis har det været folk i området i mange tusinde år før det. Thailand er et dynasti (Chakri) som har styret landet i over 200 år. Kongen er hellig og har en hel del at sige, også i den moderne politik. Thailand er nogenlunde på størrelse med Spanien og her bor 70 millioner mennesker.

Thailands hovedstad er Bangkok eller på thai Krung Thep Maha Nakhon. Dette er en imponerende storby med otte millioner indbyggere, og Bangkok er også en af landets største feriedestinationer – her er masser af se og opleve som Grand Palace, mange flotte templer, markeder, shopping og et pulserende natteliv. Gennem Bangkok flyder floden Chao Phraya.

Mange turister tager turen til det sydlige Thailand, hvor nogle af de mest populære feriesteder ligger. Thailands største ø Phuket ligger nede i sydvest, og her ligger en lang række af gode feriesteder som Patong, Bang Tao, Karon og Khao Lak.

Ikke langt fra Phuket ligger Krabi, en anden vigtig hovedby for turismen i det sydlige Thailand. Her finder du feriebyen Ao Nang, Koh Lanta og vest for Krabi de populære Phi Phi-øer.

Thailand har også en lang række andre feriesteder, hvor nogle er små og typisk tilætrækker backpackers. Nogle af de støre er Kog Samui og Koh Chang inde i d en thailandske bugt. Syd for Bangkok ligger også «Bangkoks riviera» Pattaya og Hua Hin. Pattaya er en lille storby med shopping og hektisk natteliv. Hua Hin er langt mere rolig, og er også byen, hvor den thailandske kongefamilie holder sommerferie.

Den nordlige del af Thailand skal ikke glemmes. Du rejser ikke hertil for at slappe af ved stranden, men for at opleve kulturen, naturen, vildmarken, de flotte templer og de spændende markeder. Chiang Mai er den største by nordpå, og et godt indgangsvinkel til denne del af Thailand.

Hvem vil kunne lide Thailand?

Thailand er et stort land, og de forskellige dele af landet fungerer anderledes. Bangkok skal du rejse til for at få storbyferie, shopping og natteliv. De sydlige dele fungerer bedst for dig, der vil slikke sol og bare slappe af. De nordlige del af Thailand er for dig, der vil opleve lidt mere af den oprindelige kultur.

Hvornår skal man rejse til Thailand?

De fleste rejser til Thailand om vinteren, men landet kan sagtens besøges hele året. Klimaet varierer en del, men generelt har du det bedste vejr om vinteren og i foråret, og mest regn fra den sidste del af sommeren og i efteråret.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Hua Hin ★★★ 8n 4.812,-
Sukhumvit ★★★★ 7n 5.258,-
Ao Nang ★★★★ 8n 5.425,-
Kata ★★★★ 8n 5.458,-
Bangkok ★★★ 7n 5.498,-
Krabi ★★★★ 8n 5.557,-
Patong ★★★★ 8n 5.697,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Thailand
kalender DagDag NatNat BadBad