Billede af Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta er det strandene, der står i centrum. Hele vestkysten er en lang række hvide sandstrande mod det turkisblå Andamanhav. Det betyder dejlige badeoplevelser og de smukkeste solnedgange, du kan forestille dig.

Koh Lanta består egentlig af flere øer, men det er den største af dem, Koh Lanta Yai, som er den mest populære ø og den, som de fleste vælger at opholde sig på.

Strande, sol og badning på Koh Lanta

På vestsiden af øen ligger de bedste strande og de fleste hoteller. De mest populære strande er Long Beach og Klong Dao Beach, men der er absolut flere, som er værd at udforske, såsom Klong Nin, Klong Jark og Kantiang. Der går en lille vej mellem strandene, hvilket gør det nemt at prøve nye badesteder.

Roligt og familievenligt

Koh Lanta er et populært rejsemål både for dem, der er erfarne og har besøgt Thailand og evt. Krabi mange gange, og for dem, der besøger landet for allerførste gang. Børnefamilier trives særligt godt her, da atmosfæren er rolig, og strandene er lavvandede og børnevenlige. En populær aktivitet er simpelthen at tage den med ro, mens du beundrer solnedgangen fra en hyggelig strandbar med en iskold Singha eller noget andet forfriskende i hånden.

Aktiviteter og udflugter på Koh Lanta

At atmosfæren er rolig betyder dog ikke, at du kun skal slappe af, mens du er her. Koh Lantas lille hovedstad er et besøg værd. Den ligger nord på øen og er bygget på pæle ude i vandet. Hvis du har brug for lidt afveksling fra strandlivet, kan du prøve thaiboksning, sejle i kajak eller måske tage på fisketur. For dykkere er der mulighed for at tage på ture til steder som Hin Daeng og Hin Muang, hvor forholdene er særdeles gode. Det er heller ikke sjældent, at der arrangeres madlavningskurser, så hvis du har lyst til at lære nogle tricks til at lave lækre thairetter, er muligheden der.

Lokalt folkeliv

Indbyggertallet på Koh Lanta er ca. 30.000 - 40.000 afhængigt af sæsonen, og befolkningen er en skøn blanding af thailandske muslimer, buddhister og nogle havsigøjnere. Dette giver øen en charmerende lokal stemning, som på ingen måde overskygges af turismen.

Søg efter rejser til Koh Lanta

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Koh Lanta:

DagDag NatNat BadBad
Januar 32°C 22°C 28°C
Februar 34°C 22°C 29°C
Marts 35°C 22°C 29°C
April 35°C 24°C 31°C
Maj 33°C 24°C 31°C
Juni 32°C 24°C 30°C
Juli 32°C 23°C 30°C
August 32°C 24°C 30°C
September 32°C 23°C 30°C
Oktober 31°C 23°C 30°C
November 31°C 23°C 30°C
December 31°C 22°C 29°C

Prognose for Koh Lanta:

Flere destinationer