Irland

Irland byder på et grønt, bakket landskab som gennem tiden har fascineret mange. Uanset om man vælger en storbyferie eller at tage på opdagelse i øens viltre natur så er øen en fantastisk feriedestination. Har man mest lyst til at rejse på egen hånd kan det varmt anbefales at leje en bil, men husk at man skal køre i venstre siden af vejen. Irlands nationaldrik er den sorte øl Guiness, men landet er også kendt for sin udsøgte wiskey. Rundt omkring i landet er det muligt at besøge wiskeydestillerier og se hvordan den ravfarvede drik laves og mange steder kan man også få en smagsprøve. Uanset hvilken by man kommer til kan man regne med at den har en lokal pub, hvor byens indbyggere mødes til en pint om eftermiddagen. Et hyggeligt alternativ til et hotel er en Bed and Breakfast, som er indkvartering hos en privat familie. Typisk lander man i Dublin og herfra går busser og taxier og det er også muligt at leje en bil.

Grønne Irland byder på vild natur og en spændende historie, fortalt af flere store forfattere.

I Irland bliver man mødt af et smukt, grønt, bakket landskab og venlige mennesker. Naturen er storslået, og på vestkysten er den vældig dramatisk med stejle klipper, som ligger ned til Atlanterhavet. Irlands interessante og spændende historie har fascineret mange, og flere kendte forfattere som bl.a. James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift havde deres hjemstavn i Irland.

Der er meget at se og lave i Irland, uanset om man vælger at være i hovedstaden, Dublin, eller tager på opdagelse på egen hånd. Vælger man det sidste, anbefales det at leje en bil for bedst muligt at komme omkring på den grønne ø. Vær opmærksom på at man skal køre i venstre side, men så snart man er blevet vant til at køre i venstre side,  er det lige så naturligt som at køre i højre.

I Irland er nationaldrikken er Guiness; en sorte øl med tykt hvidt skum. Rundt omkring i Irland ligger der også flere wiskeydestillerier og mod syd ligger bl.a. Midleton, hvor de kendte brands Jameson, Black Busch, Paddys og Bushmills m.fl. brygges. Hver by, man kommer til, har sin egen pub, og den er et naturligt samlingssted for byens indbyggere. Flere aftener om ugen spiller bands live-musik og man kan deltage i karaoke. Pub-kulturen i Irland er imødekommende og venlig.

Rejser man på egen hånd, er en Bed & Breakfast et godt alternativ til et hotel. På en B&B har man mulighed for at bo privat hos en irsk familie, som gerne hjælper til med forslag til udflugter m.m.

Andre steder, som er værd at besøge, er byerne Cork, Kilkenny, Killarney og Shannon og naturligvis landsbyerne som er spredt over hele øen.

Dublin lufthavn (DUB) ligger ca. 9 km uden for byen, og der går busser og taxi.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Dublin city ★★★ 2n 1.539,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Irland
kalender DagDag NatNat BadBad