Billede af Istanbul

Istanbul

Istanbul er byen, der ligger både i Europa og Asien, med spændende kultur, historiske monumenter i verdensklasse og ikke mindst et pulserende, kosmopolitisk storbyliv. Istanbul er en folkerig by, hvor det moderne byliv smelter sammen med gammel tradition.

Her får du alt, hvad hjertet kan begære af shopping, madkultur, fantastiske seværdigheder og en helt særlig atmosfære.

Europa og Asien i én og samme by

Istanbul deles midt over af Bosporus-strædet. På den vestlige side af kanalen ligger den europæiske del af Istanbul, mens den østlige side ligger i Asien. De fleste seværdigheder ligger på den vestlige side. En bådtur på Bosporus er absolut at anbefale.

To af de mest kendte bygninger i Istanbul er Hagia Sofia. Den har gennem tiderne fungeret både som kirke, moské og museum. I dag fungerer den som moské. Lige ved siden af den storslåede Hagia Sofia ligger den Blå Moské, også kendt som Sultanahmet-moskéen.

Istanbul har nogle af verdens ældste dampbade, eller hamam. Du har ikke været i Istanbul, hvis du ikke har prøvet en af disse, og hvis du virkelig vil det hele, bestiller du en skrubning af en ægte bademester, som sæber dig ind og efterfølgende skrubber dig fra top til tå.

Istanbul sover aldrig

Her kan du hygge dig på en 'rooftop bar', nyde en stille aften på en jazzklub eller feste hele natten igennem på en af de mange natklubber, gerne med udsigt over Bosporus. Udvalget af restauranter er så stort, at det er umuligt at vælge anbefalinger, men byen tilbyder mad fra alle verdenshjørner og i alle prisklasser. Hvis du ønsker et hurtigt måltid 'on the go', er det heller ikke noget problem, for udvalget af god streetfood er nærmest uendeligt.

Søg efter rejser til Istanbul

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Istanbul:

DagDag NatNat BadBad
Januar 9°C 3°C 9°C
Februar 9°C 3°C 8°C
Marts 12°C 4°C 9°C
April 17°C 8°C 11°C
Maj 22°C 12°C 17°C
Juni 26°C 16°C 22°C
Juli 28°C 18°C 26°C
August 28°C 18°C 26°C
September 25°C 16°C 23°C
Oktober 20°C 12°C 19°C
November 15°C 8°C 15°C
December 11°C 5°C 12°C

Prognose for Istanbul:

Kort

Istanbul

Flere destinationer