Kroatien

Kroatien

Publiceret: 2024-04-02 - Opdateret: 2024-04-02

– som skapt til ø-hopping

Det er absolut muligt at bo det samme sted hele ferien – og stadig tage på ø-hop. Måske er det endda netop det, der giver den ultimative feriefølelse.

Denne sommer kan du flyve direkte til fire steder i Kroatien: Pula på Istrien-halvøenZadarSplit og Dubrovnik. Alle ligger ved kysten, og uanset hvilket sted du vælger, kan du forkæle dig selv med smukke strande, krystalklart badevand og hyggelige små landsbyer.

De bedste tilbud på pakkerejser med fly og hotel til Kroatien

Vakre, fargerike Rovinj ligger på Istria-halvøya i Kroatia
Vakre, fargerike Rovinj ligger på Istria-halvøya i Kroatia

Istrien-halvøen

– italienske vibes

Istrien er halvøen, der ligger øverst i Adriaterhavet, cirka midt imod Venedig. Herfra er der kort vej til Italien. Du kan faktisk tage på dagstur til Venedig, men ferien bliver helt sikkert lige så mindeværdig, hvis du bliver i lokalområdet. Smukke Rovinj er den mest kendte by, mens nabobyen Porec er lidt mindre kendt og mindst lige så smuk.

De bedste tilbud på pakkerejser med fly og hotel til Istrien-halvøen

Paklinskiøyene utenfor Hvar og Split-kysten i Kroatia
Paklinskiøyene utenfor Hvar og Split-kysten i Kroatia

Split-kysten

– skærgården lige udenfor døren

Split ligger cirka midt på den kroatiske kyst, med en utrolig smuk øhav i alle retninger og badevand så klart, at du får følelsen af at svæve over havbunden. Herfra er der en kort bådtur til øen Brac, og videre til den sofistikerede naboø Hvar. Sydpå langs kysten ligger Makarska Rivieraen med små, idylliske landsbyer tæt på hinanden.

De bedste tilbud på pakkerejser med fly og hotel til Split-kysten

Gammel by-gate i romantiske Dubrovnik
Gammel by-gate i romantiske Dubrovnik

Dubrovnik-området

– romantik og filminspilninger

Dubrovnik behøver næsten ingen introduktion. Alle, der nogensinde har været her, er blevet forelsket. Lige indtil det blev for meget. Optagelserne til Game of Thrones var måske dråberne, der fik bægeret til at flyde over. Det førte til begrænsninger, som igen har bevaret byens uimodståelige romantik.

Hvis man ikke bor i selve Dubrovnik, findes der masser af fristende små steder uden for byen, såsom f.eks. Mlini og Plat, eller den lille by Cavat, der ligger nær grænsen til Montenegro.

De bedste tilbud på pakkerejser med fly og hotel til Dubrovnik-kysten