Billede af Athen

Athen

Athen er en charmerende storby, der byder på en rig og spændende historie, der går flere tusind år tilbage i tiden. Derudover er Athen en moderne by med fortovscaféer, restauranter, barer og et pulserende natteliv.

Beliggenhed

Athen ligger på halvøen Attika og er omgivet af bjergene Ymmytos, Pendeli og Parnitha samt Saronic-golfen. En gåtur i det historiske trekantet Plaka, Thission, Psyri, som er det gamle kvarter, giver dig følelsen af at være flere tusind år tilbage i tiden. Atmosfæren i denne del af Athen er speciel og ret anderledes end i den mere moderne del af Athen, der består af luksuriøse indkøbscentre og restauranter.

Gammelt og nyt, historie og moderne tid

Den ældste bosættelse kan spores tilbage til cirka 5000 år før Kristus, og et sted du absolut bør besøge, når du er i Athen, er selvfølgelig Akropolis, som er det vigtigste monument fra oldtiden, der findes i vores del af verden. Det er også let at finde derhen, da det ligger lige over den gamle bydel Plaka. Akropolis er et lille bjerg på 150 meter over havets overflade, der består af en række forskellige bygningsværker, hvoraf Parthenon er det mest kendte. Seværdighederne ligger for øvrigt ganske tæt på hinanden i Athen, så det er en dejlig by at gå rundt i. Dionysos-teatret er også et besøg værd, og her er rigeligt med museer og antik græsk kunst og kultur.

Byen er også et centrum for videnskab og finans og har en alsidig industri og betydelig turisme. Athen afholdt OL i 2004 og blev renoveret i forbindelse med begivenheden.

Shopping og mad

De fleste butikker ligger inden for gåafstand fra centrum. Omkring Syntagmapladsen finder du alt fra grønthandlere til modehuse som Dior og Chanel. Markedsgaden Monastiraki frister med antikviteter, tæpper, skulpturer, smykker og meget mere. I Kolonaki ligger modebutikkerne side om side, og i den gamle bydel Plaka ligger et populært madmarked.

Udvalget af restauranter og spisesteder er stort. På de lokale steder kan du nyde græske delikatesser som moussaka, souvlaki og tzatziki, og hvis du vil have noget andet en dag, er der internationale restauranter i alle prisklasser og fra de fleste verdensdele.

Atens Riviera

Den bedste tid på året at besøge Athen er gerne om foråret eller efteråret. Sommeren kan blive for varm. Vintrene er livlige og giver dig en helt anden oplevelse, og med tanke på at solen skinner de fleste dage, kan det også være en god tid at besøge byen. Der er også meget billigere overnatningsmuligheder i Athen om vinteren. Hvis du er her om sommeren, er det absolut fristende at tage det lokale tog ud til badebyerne langs Rivieraen. Det tager ikke lang tid og kan være et herligt pusterum fra varmen, der ofte er i byen midt om sommeren.

Søg efter rejser til Athen

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Athen:

DagDag NatNat BadBad
Januar 13°C 6°C 16°C
Februar 14°C 7°C 15°C
Marts 16°C 8°C 16°C
April 20°C 12°C 16°C
Maj 25°C 15°C 19°C
Juni 30°C 20°C 23°C
Juli 33°C 22°C 26°C
August 32°C 22°C 27°C
September 29°C 19°C 25°C
Oktober 23°C 15°C 23°C
November 19°C 11°C 20°C
December 15°C 8°C 17°C

Prognose for Athen:

Fly + hotel

Piraeus ★★★ 3n 2.665,-

Søg efter rejser til Athen

Kort

Athens

Flere destinationer