Larnaca

Larnaca er en typisk cypriotisk by, hvor charme og elegance smelter sammen i ét. Her er der rigtig gode shoppingforhold i både butikker og på markeder, og der er også flere restauranter med høj standard. Historiske seværdigheder og moderne komfort kombineres suverænt i denne by og man kan opleve alt fra fremragende museer til historiske mindesmærker. Langs strandpromenaden knejser flotte palmer, og der ligger rigtig mange caféer, barer og restauranter med perfekt havudsigt her. Byen har en strand, men man kan også tage til den gode Larnaca Bay, der ligger ca. 8 km uden for Larnaca by. Som afveksling til strandlivet kan man tage en tur på palæontologisk museum eller lade turen gå til Troodosbjergene hvor Cyperns vilde natur fremstår fra sin bedste side.

Larnaca er et suverænt rejsemål, hvor kultur, historie, storbyferie og strandliv kan kombineres.

Charmerende og elegante Larnaca er en græsk-cypriotisk by med omkring 70.000 indbyggere. Her glider den moderne storbyen sammen med byens godt bevarede kulturhistorie. Ifølge sagnet blev byen grundlagt allerede 1200 f.Kr og ifølge Biblen bosatte Lazarus sig her efter, at Jesus vækkede ham fra de døde. Lazarus-kirken i den gamle bydelen er rejst til minde om ham. En anden af Larnacas berømtheder er den stoiske filosof Zeno.

Byens strandpromenade er også byens “hovedpulsåre”. Promenaden strækker sig fra lystbådshavnen mod sydvest til det ottomanske fort der har ligget i byen siden 1600-tallet. Langs hele promenaden ligger det et utal af caféer, barer og restauranter hvor du kan vælge mellem internationale retter og cypriotisk husmandskost. Bag strandpromenaden ligger den gamle bydel, hvor den græsk-cypriotiske kultur stadig kan fornemmes i luften. Her kan du blandt andet gøre en god handel både i byens butikker og på et af dens mange markeder.

Her er også mange strande at vælge imellem, fra byens stranden eller Larnaca Bay, som ligger ca. 8 km fra centrum. På alle strandene kan man prøve mange forskellige vandsportsaktiviteter, så man kommer ikke til at kede sig.

Ønsker du en strandfrie dage er det en god ide at leje en bil eller tage med på en offentlig turbus. Både saltvandssøen udenfor byen, som er tilholdssted for trækfugle, og de nærliggende byer, med et stort antal kulturelle mindesmærker, er fine ture for hele familien. En anden god tur går til Troodosbjergene. Her er Cyperns kontrastfyldte naturen fantastisk og virkelig værd at besøge.

Larnaca har flere gode museum og en tur til palæontologisk museum med dets fossiler er absolut en besøg værd. På museet kan børn i alle aldre begejstres over afdelingen med dinosaurer.

Larnaca er et suverent reisemål om du er ute etter å kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv i ferien din.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Larnaca
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 17°C 8°C 18°C
Feb 17°C 8°C 17°C
Mar 19°C 9°C 18°C
Apr 23°C 12°C 19°C
Maj 27°C 15°C 22°C
Jun 31°C 19°C 25°C
Jul 33°C 22°C 28°C
Aug 34°C 22°C 28°C
Sep 31°C 20°C 28°C
Okt 28°C 17°C 26°C
Nov 23°C 13°C 23°C
Dec 19°C 10°C 20°C
Prognose for Larnaca