Funchal

Funchal, som er Madeiras hovedstad, er charmerende med livlige hovedgadder og et pulserende natteliv, som både er stort og varieret. Shoppingmulighederne er gode, fordi man kan finde alt fra trendy boutikker til lokale markeder. Markedshallen i Funchal er næsten et must at opleve, om ikke andet så bare for at se farverne og opleve duftene. Lidt uden for Funchal ligger Lidobadet, som består af store havbassiner. Man bader der, fordi der er så få naturlige sandstrande på Madeira. I Funchal kan man også opleve Madieras berømte træslæder, hvor man bliver trukket over brosten i store slæder. Turen går fra byens højeste punkt og ned mod havnen. Er man alligevel taget til toppen af byen bør man smutte omkring den botaniske have der byder på et væld af både planter og dyr. Funchal har også en katedral, en jesuitkirke og et universitet man kan besøge.

Funchal er hovedstaden på Madeira

Byen ligger nydeligt i en bugt, og bebyggelsen breder sig op i terrænet, som et amfiteater med havnen og havet som scene. Navnet Funchal stammer fra planten fennikel, som øen havde overflod af, da de første søfarere ankom til øen.

Havnen har en lang promenade, og på indersiden ligger centrum med et væld af butikker. Øst for centrum finder du den gamle bydel, Zona Velha, der blandt andet huser et stort madmarked, som er et besøg værd. Her sælges alle typer eksotiske frugter og grønsager, samt fersk fisk og mange former for skaldyr.

En af de mest besøgte historiske bygningene i Funchal er byens katedral. Den blev bygget i tidsrummet mellem 1493 og 1517. Den gamle jesuittkirken, Colegio Church, må også ses. Den er i dag en del af Madeira universitet og er specielt kendt for sin arkitektur og storslåede udsmykning.

Lidt udenfor Funchal ligger Lidobadet, som består af store havbassiner. Området er bygget da øen har så få naturlige strande.

I byen er der to togbaner og disse fører dig op til startområdet for slædeturene (Monte) på brostensunderlag, som fører ned mod byen igen. Når du først er her oppe, så benyt lejlighedem til at besøge den botaniske haven, hvor du ud over planter kan studere både fugle og dyr.

Funchal har selvfølgelig et fint udvalg af gode spisesteder og her kan du bestille god international mad eller super lækker lokal fisk og skaldyr.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Jardins d'Ajuda ★★★★ 7n 2.580,-
Aparthotel Imperatriz ★★★ 7n 2.682,-
Sao Paulo ★★★ 7n 2.744,-
Orca Praia ★★★ 7n 2.835,-
Dorisol Buganvilia ★★★ 7n 2.916,-
MGM Muthu Raga Madeira ★★★ 7n 2.956,-
Do Centro ★★ 7n 2.998,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Funchal
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 19°C 13°C 19°C
februar 19°C 13°C 18°C
marts 20°C 13°C 18°C
april 20°C 14°C 18°C
maj 21°C 15°C 19°C
juni 22°C 17°C 21°C
juli 24°C 18°C 22°C
august 26°C 19°C 24°C
september 26°C 19°C 24°C
oktober 24°C 18°C 23°C
november 22°C 16°C 22°C
december 20°C 14°C 20°C
Prognose for Funchal