Amsterdam

Amsterdam er kendt for sine kanaler, husbåde og åbensindede beboere. I byen kan man nyde en vidunderlig blanding af gammelt og nyt mens man spadsere langs kanalerne og går over byens mange små broer. Det er populært at komme omkring på cykel og mange hoteller udlejer cykler for en dag, hvilket er en oplagt måde at transportere sig omkring. Tager man til Amsterdam kan man opleve Van Gogh museet, Rembrandts Huis og Anne Franks Huis - her skal man dog være forberedt på en del vente tid, men oplevelsen skulle efter sigende være ventetiden værd. Indbyggerne i Amsterdam går gerne på café og nyder en øl, en kop kaffe eller te. Caféerne er opdelt i brune og hvide caféer og udvalget er det sammen, men stemningen er forskellig, og på de brune caféer er der særligt mulighed for at få sig et slag billard mens man nyder sin øl.

Amsterdams kanaler og husbåde er en skøn oplevelse

Amsterdam har kanaler, broer, husbåde, caféer og cykler og her er en venlig stemning, hvor nutiden møder fortiden i en herlig blanding af gammelt og nyt. Der er utallige smalle passager og trange gader, som munder ud i små torve, og der er rigtig mange kanaler. Amsterdam er en af Europas helt store cykelbyer og det er kun oplagt, at man lejer en cykel for en dag og kommer lidt længere omkring i byen.

Amsterdam er et shoppingparadis fx i byens store kendte indkøbscentre, men hvis man leder uden for disse, opdager man mange små gader med butikker og markeder. I weekenden er der flere lokale mad- og loppemarkeder, som bliver sat op i byens gader.

Hollænderne drikker deres øl, te eller kaffe på café. Caféerne deles op i brune og hvide, og de brune er trækplastre for dem, som kan lide at få sig en øl og et spil billard. De hvide caféer er mere moderne, men med samme udvalg som de brune.

Der er mange seværdigheder at udforske, bl.a. Van Gogh-muséet, Rembrandt Huis, Anne Frank Huis og Waag. Ved Damm ligger desuden det kongelige slot.

Amsterdam har alt – både på godt og ondt, og livssynet er liberalt. Tolerancen er stor, og der er ingen, som reagerer på det, der er anderledes.

Fra Schiphol lufthavn til centrum er der ca. 14 km.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Amsterdam
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan 5°C 0°C 7°C
Feb 6°C 0°C 7°C
Mar 9°C 2°C 7°C
Apr 12°C 4°C 10°C
Maj 17°C 8°C 13°C
Jun 19°C 10°C 16°C
Jul 21°C 12°C 17°C
Aug 22°C 12°C 19°C
Sep 18°C 10°C 19°C
Okt 14°C 7°C 16°C
Nov 9°C 4°C 14°C
Dec 6°C 2°C 10°C
Prognose for Amsterdam