Rom

I Rom føles det, som om man er i historiens vugge. Her kan man besøge Colosseum, Den Spanske Trappe og Fontana di Trevi, som blot er en mellem byens 280 fontæner. En anden seværdighed er Vatikanet og den imponerende Peterskirke, hvor man finder det Sixtinske kapel og beundre Michel Angelos loftsmalerier. Når man har fået nok af historiske seværdigheder kan man tage på shoppetur i trendy tøjbutikker, smykkeforretninger og skobutikker i byens kendte shoppegade Via Niazionale. Man kan også tage turen til Porta Portese, hvor man kan finde alt mellem himmel og jord på byens kendte loppemarked. Når sulten melder sig har Rom tusindvis af fristelser uanset om man er på jagt efter italienske eller internationale retter og byen har en cafe på stort set hver eneste gadehjørne. Tæt på Rom ligger to lufthavne og man kommer let ind til byens centrum fra begge.

En rejse til Rom er en rejse gennem historien.

Her er der talrige ting at se og opleve, bl.a. Colosseum, hvor de berygtede gladiatorkampe fandt sted, Den Spanske Trappe og Fontana di Trevi, som er en af i alt 280 fontæner i som Rom har at byde på. Vatikanet og den fantastiske Peterskirke med Michel Angelos loftsmalerier i det sixtinske kapel er bare nogle af de mange andre berømte seværdigheder, som Rom kan tilbyde. Vil man se Roms historie, kan en bådtur gennem byen anbefales.

At shoppe i Rom er fantastisk. Det vrimler med trendy tøjbutikker, smykkeforretninger og brugskunst. Den mest kente shoppinggade er Via Nazionale. Uden for byen er der et loppemarked i Porta Portese, hvor man kan finde alt mellem himmel og jord, og stemningen er afslappet og hyggelig.

Der er massevis af kulinariske fristelser i Rom – alt fra det berømte italienske køkken til det internationale. Der er en café på stort set hvert gadehjørne.

Der er to større lufthavne i Rom, Leonardo Da Vinci-Fiumicino (FCO), som ligger ca. 36 km uden for byen. Ciampino (CIA) lufthavnen ligger ca. 17 km uden for Rom. Fra CIA går der busser. Det kan være dyrt at køre med taxa i Rom.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Rom
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 12°C 2°C 15°C
Feb. 14°C 3°C 14°C
Mar. 16°C 4°C 15°C
Apr. 19°C 7°C 16°C
Maj 24°C 11°C 20°C
Jun. 28°C 14°C 24°C
Jul. 31°C 17°C 26°C
Aug. 31°C 17°C 26°C
Sep. 28°C 14°C 25°C
Okt. 23°C 10°C 22°C
Nov. 17°C 6°C 20°C
Dec. 13°C 3°C 17°C
Prognose for Rom