Billige pakkerejser:
Viser af rejser.
Vis flere og ændre >>

Algarvekysten

Forside » Portugal » Algarvekysten

Algarvekysten
Her i det sydlige Portugal ved Algarvekysten er der noget for enhver smag, et stille og roligt eller et heftigt natteliv - alt efter, hvad man ønsker. Kysten er omgivet af mange brede og finkornede sandstrande, og de fleste er børnevenlige, men dramatiske og skarpe klippeformationer forekommer også.

Lufthavnen i Faro ligger ca. 5 km uden for centrum. EVA buslinjen går fra terminalen og ind til Faro centrum; turen tager ca. 20 min.

Kart Algarvekysten

Stemningsvideo over fantastiske muligheter i Algarve(engelsk)

Lagos og Salema(engelsk)


Albufeira
I Albufeira er der en ægte atmosfære med et sprudlende natteliv, der kører i høj puls. Man finder bl.a. en lang restaurant- og bargade, "The Strip". I den gamle bydel er der smalle passager med hvidkalkede stenhuse, der minder én om, at Albufeira fra begyndelsen var en lille fiskerby.
» Bilder og kart fra Albufeira

Alvor
Alvor har bevaret sin portugisiske charme. Her er tempoet roligere med nogle få barer, men mange hyggelige restauranter, hvor kan spise udendørs. Den børnevenlige sandstrand er lavvandet, og der er flere vandsportsaktiviteter at vælge imellem.
» Bilder og kart fra Alvor

Carvoeiro
Den gamle fiskelandsby, Carvoeiro, har klaret at kombinere charmen fra "gamle dage", mens den på samme tid tilfredsstiller alle de krav, man kan stille til en moderne feriedestination. Her er der fantastske strande, golfbaner, resturanter og et varieret udendørsliv.
» Bilder fra Carvoeiro

Faro
Faro er regionhovedstad i Algarve, og byen har ca. 60.000 indbyggere. Lufthavnen ligger ca. 4 km vest for byen, som rummer en charmerende gammel del, et universitet, en havn, en jernbanestation og en marina.

Lige uden for centrum ligger shoppingcenteret, Jumbo, med et stort udvalg af varer og butikker.

Turen ned til stranden er ca. 5 km lang og går gennem et sumpet område, men det er turen værd. Stranden er 6 km lang, har hvidt sand og er velegnet til surfing og andre former for vandsport. Her finder man også et stort udvalg af restauranter samt andre tilbud.
» Bilder og kart fra Faro


Lagos
Lagos er en spændende blanding af det nye og det gamle Portugal. Et fort fra det 17. århundrede og faldefærdige mure vogter indsejlingen til havnen. Byen har klassiske blomsterdekorerede kvarterer, hvidkalkede bygninger og en flot ny marina. For soldyrkere er der en række flotte afsides og roligt beliggende badebugter at vælge imellem.
» Bilder og kart fra Lagos

Monte Gordo
Bare 3 km fra grænsen mod Spanien ligger denne charmerende lille by. En udbygning af byen er i gang, men Monte Gordo er endnu ikke ødelagt af masseturismen. Lokale fiskere dropper deres fangst af - akkurat som de har gjort i umindelige tider. Monte Gordo ligger lidt mere tilbagetrukket fra det åbne Atlanterhav end de andre byer på Algarvekysten. Derfor er badetemperaturerne de bedste i hele Portugal. Samtidig kan lufttemperaturerne blive skyhøje midt på sommeren. Den 18 km lange badestrand er lavvandet og børnevenlig. Monte Gordo har et stort udvalg af restauranter, men er bestemt ikke noget partysted.
» Bilder og kart fra Monte Gordo

Praia da Rocha
Praia da Rocha er mest kendt for sin fine, brede sandstrand med sandstensklipper og grotter. Men forlystelseslivet i Praia da Rocha er også værd at nævne. Det er varieret med casino, internationale restauranter og diskoteker. Langs strandpromenaden er der mange restauranter og barer med en levende atmosfære.
» Bilder og kart fra Praia da Rocha

Quarteria
Quarteria er en lille fiskerlandsby i gåafstand fra Vilamoura.

Tavira
Tavira er en charmerende fiskerlandsby på den østlige del af Algarve. Den historiske by antages at være næsten 3000 år gammel og har bygninger og strukturer fra mange tidsaldre. Byen har fx været havneby for bl.a. fønikerne og romerne.

En bro fra romertiden over floden, Gilao, forbinder de to dele af byen. De smukke hvide strande er næsten uendelige. Byen er stor nok til at ha´ et tilstrækkeligt udvalg af barer, restauranter, markeder og butikker, men er stadig lille nok til, at man kan gå fra den ene ende til den anden på 15 minutter. En færgetur på nogle få minutter fører ud til den fantastiske ø, Ilha de Tavira, hvor der er bevægelige sanddyner.
» Bilder og kart fra Tavira


Vilamoura
Dette er en rejsedestination i høj klasse. En af Portugals største marinaer for luksusbåde udgør centrum, og på begge sider er der flotte sandstrande. Der er livligt på restauranterne, og der er mange udendørs aktiviteter at vælge imellem. Feriebyen er særligt tilrettelagt for golfentutiaster; her finder man flere af Portugals aller beste golfbaner. Men der er også andre gode muligheder for aktiviteter som riding, sejlads og dybhavsfiskeri.
» Bilder og kart fra Vilamoura

Albufeira | Alvor | Carvoeiro | Faro | Lagos | Monte Gordo | Praia da Rocha | Quarteria | Tavira | Vilamoura