Havnen i den gamle bydel i Antalya

Havnen i den gamle bydel i Antalya

Antalya

Antalya er hovedstaden på den tyrkiske rivieraen. Dette er en millionby med alt det, vi forventer af en by på den størrelse. Derudover er det en populær ferieby med skønne strande, god shopping, et væld af restauranter og et natteliv, der skuffer ingen.

Herhen rejser du, hvis du ønsker masser at vælge imellem udover sol og strand.

Strande, sol og bad

Antalya har tre fine strandområder. Der er klippestenstranden Memerli, som er den mindste og ligger tættest på bykernen ved den lille havn. Så har du den lange, grovkornede Konyaaltistrand, der ligger vest for centrum med Taurusbjergene i baggrunden, og endelig er der Lara Beach, som ligger lige nedenfor luksushotellet med samme navn. Lara-stranden er den længste og smukkeste med gode muligheder for vandsport. I området ved Konyaaltistranden ligger Beach Park, der summer af liv og aktivitet med vandland og flere restauranter og barer.

Restauranter og natteliv

De fleste restauranter og natteliv ligger i havneområdet og i den gamle bydel Kaleici, der ligger bare nogle få kvarterer deroppe. Restauranterne her spænder fra små, hyggelige spisesteder og caféer med lokal hjemmelavet mad til restauranter i alle prisklasser med international menu. Nattelivet er meget godt, og du kan deltage i liv og glade dage næsten hele døgnet - hvis du vil. Den mest populære shoppinggade er Güllük. Her finder du blandt andet både ægte og kopierede mærkevarer til betydeligt lavere priser end derhjemme.

Klima

Antalya-området har ca. 300 solskinsdage om året. Sommeren, og især august, kan nogle gange blive for varm, mens forår og efterår er meget behagelige.

Søg efter rejser til Antalya

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Antalya:

DagDag NatNat BadBad
Januar 15°C 6°C 18°C
Februar 15°C 6°C 17°C
Marts 18°C 8°C 18°C
April 21°C 11°C 18°C
Maj 25°C 15°C 22°C
Juni 30°C 19°C 26°C
Juli 34°C 22°C 29°C
August 34°C 22°C 29°C
September 31°C 19°C 28°C
Oktober 26°C 15°C 26°C
November 21°C 11°C 22°C
December 16°C 8°C 19°C

Prognose for Antalya:

Kort

Antalya

Flere destinationer