Antalya-området er den tyrkiske riviera

Antalya-området er den tyrkiske riviera

Antalya-området

Antalya-området er den del af Tyrkiet, der strækker sig langs Middelhavskysten på begge sider af storbyen Antalya. Her findes der en række små og store feriebyer i smukke omgivelser og med hver deres særpreg.

De mest kendte byer langs denne kyst, som også kaldes Antalyabugten, er storbyen Antalya og de lidt mindre feriebyer Alanya, Side, Kemer og Belek.

Strande, sol og bad

Der ligger kilometervis af dejlige strande langs hele Antalya-kysten. Omgivelserne er smukke, badevandet er klart, og mange steder er der gode faciliteter tæt på stranden. Det betyder, at du ikke behøver at bevæge dig mange meter for at spise frokost eller få noget godt at drikke. Der er solsenge og parasoller til leje de fleste steder, og mange strande har også et godt udvalg af forskellige strand- og vandsportsaktiviteter. Sommersæsonen er lang i dette område, og badetemperaturene er gode fra tidligt om foråret til langt ud på efteråret.

Mad og drikke

Det tyrkiske køkken beskrives ofte som enkelt og velsmagende. Maden er "passende" eksotisk med en lille touch af orienten. Bestiller du en meze, får du en varieret smag af det tyrkiske køkken i form af flere forskellige småretter som salater, yoghurtblandinger og fyldte grøntsager. Ofte drikker man øl eller raki ved siden af. Raki laves ved at brænde alkohol fra drueskind og tilsætte anis som krydderi. Det kan minde om grækerne Ouzo. Det mest kendte ølmærke er Efes. Nattelivet er livligt i flere af feriebyerne, men det er ikke påtrængende, og du kan lige så godt bare nyde rolige aftener med god mad og drikke i solnedgangen.

Shopping

Er du glad for shopping, er du kommet til det rette sted. Her finder du markeder og basarer, hvor priserne er meget lavere end derhjemme. Vær bare opmærksom på, at lidt prutning kan betale sig, og vær lidt ekstra omhyggelig med at tjekke kvaliteten, hvis du ikke handler direkte fra de rene mærkebutikker.

Hoteller i området

Der findes hoteller og overnatningsmuligheder i alle kategorier i Antalya-området. Fra det mest eksklusive luksushotel til det enkleste lille pensionat. Ønsker du en egen lejlighed, er det ikke noget problem, og ønsker du at bo på et stort anlæg med pool, aktiviteter og børneklubber, vil du have et stort udvalg at vælge imellem. Mange hoteller tilbyder "all inclusive", så hvis du ønsker at have fuld kontrol over madbudgettet, har du også muligheden for det.

Søg efter rejser til Antalya-området

Vejr og klima

Prognose for Antalya-området:

Fly + hotel

Alanya ★★ 3n 1.580,-
Side ★★★ 3n 1.655,-
Antalya ★★★ 14n 2.099,-
Lara ★★★★ 3n 2.287,-
Kemer ★★ 7n 2.434,-
Okurcalar ★★★★ 3n 2.528,-
Konakli ★★★ 3n 2.649,-
Manavgat ★★★★★ 3n 2.681,-
Türkler ★★★★★ 3n 2.745,-
Avsallar ★★★★★ 3n 2.816,-

Søg efter rejser til Antalyabugten

Kort

Antalya-området

Destinationer i Antalya-området

Flere destinationer