Agios Nikolaos

Agios Nikolaos er en tiltalende landsby for dem som sætter pris på ægte græsk ø-atmosfære. Agios Nikolaos ligger smukt ned til Mirampelou bugten på det østlige Kreta. Stedet inviterer til en fuldkommen uforglemmelig ferie med maleriske landskaber, yndige små landsbyer og historiske seværdigheder. Her passerer dagene i et roligt tempo, hvad enten man sidder på en café eller spadserer langs strandpromenaden. Der findes både sand- og stenstrande i Agios Nikolaos, og ca. 2,5 km uden for byen ligger Almiro-stranden med fint sand. Stranden er desuden lavvandet.Agios Nikolaos ligger på den østlige del af Kreta, ca. 80 km fra lufthavnen i Heraklion.

Agios Nikolaos er en tiltalende landsby med ægte græske atmosfære.

Agios Nikolaos ligger smukt ned til Mirampelou bugten på det østlige Kreta. Stedet inviterer til en fuldkommen uforglemmelig ferie med maleriske landskaber, yndige små landsbyer og historiske seværdigheder. Her passerer dagene i et roligt tempo, hvad enten man sidder på en café eller spadserer langs strandpromenaden.

I havnen ligger en indsø, som tidligere var en ferskvandskilde for byen, men som i dag er forbundet med havet via en kanal. Indsøen er næsten cirkelrund og har en diameter på 137 meter og er 67 meter dyp og i følge græsk mytologi skal gudinden Athene have badet her. Langs indsøen og fiskerihavnen ligger hyggelige restauranter, taverner og barer skulder ved skulder. I hele dette idylliske området er der små smøger og gader med et mangfoldigt udvalg af butikker. Nattelivet er koncentreret omkring fiskerihavnen.

I udkanten af byen finder man oldtidsbyen Lato som doerne byggede omkring 700 år vor tidsregning. Lato regnes for at være det bedst bevarede menneskeskabte mindesmærke på øen og det er meget velbesøgt.

I folkemunde siges det at Agios Nikolaos’ har tre ansigter der peger mod havet. Der er indsøen, havnen og stranden. Kitroplatiastranden er en sandstrand beliggende midt i byen. Tager man mod torvet og ned til vandet i den anden side af byen, finder man havnen med små både og store yachts. Ca 2,5 km udenfor byen i retning mod Elounda ligger den langvandede Almirostranden med fin sand.

Ved Agios Nikolaos er der smuk natur og det er populært at se solnedgang fra et af de omkringliggende højdedrag

Agios Nikolaos ligger ca. 80 km fra lufthavnen i Heraklion.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Delta ★★ 7n 3.195,-
Faedra Beach ★★★★ 7n 3.218,-
Creta Hotel ★★★ 7n 3.295,-
Blu Acqua ★★★ 7n 3.345,-
El Greco ★★★ 7n 3.395,-
Miramare Resort and SPA ★★★★ 7n 3.910,-
Blue Marine Resort & Spa ★★★★★ 3n 4.191,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Agios Nikolaos
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 9°C
februar 16°C 9°C
marts 17°C 10°C
april 20°C 12°C
maj 24°C 15°C
juni 27°C 19°C
juli 29°C 22°C
august 28°C 22°C
september 26°C 19°C
oktober 23°C 16°C
november 20°C 13°C
december 17°C 11°C
Prognose for Agios Nikolaos